Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Best home

Nyhet 2011-05-10

Ungsocialister varnar för högerspöke

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2011-05-10

Socialisternas stöd sjunker visar samtliga opinionsundersökningar. Socialistiska ungdomsförbund tar nu till allt radikala åtgärder för att varna folk för högerspöket, skriver dagstidningen ABC.

Tidningen skriver om PSOE:s taktik som beskrivs som ”Dobermantaktik” och som under det senaste dygnet kännetecknats av tvivelaktiga metoder. Det handlar om äldre Francofilmer, förolämpningar som ”mördare” och direkta hot.

Välmenande ord börjar ge vika för hot, aggression och video på Internet för att förstärka sitt budskap om högerspöket. Det gäller i synnerhet i kampanjer i Jaén, Granada och Málaga.

I en video, som heter Noticiario-Documental, som nu ligger ute på youtube så uppmärksammar den spanska motsvarigheten till SSU, Juventudes Socialistas de Málaga (JSA), Málagas borgmästare Francisco de la Torre med att han hade tjänstebil redan 1971.

Juventudes Socialistas de Málaga lanserar filmen på nätverket som visar borgmästare De la Torre vid ett tillfälle i byn Villanueva del Trabuco 1971 när han är president vid Diputación Provincial. Videon visar ”hur han går ur sin tjänstebil och deltar i ett evenemang med den tidens myndigheter”.

”Videon gör en resa tillbaka i tiden i vår provins och visar den faktiska historien om PP-kandidaten”, säger generalsekreteraren José Carlos Durán vid Juventudes Socialistas de Málaga.

Borgmästaren Francisco de la Torre skräder inte orden när han kommentarer filmen i dagstidningen ABC. Detta är ”en politik som saknar renlighet”. Han säger också att han uteslöts vid Diputación Provincial för att han ville ha förändringar och frihet.

Från Granada och Jaén kommer rapporter om hur PP-kandidater har blivit kallade ”mördare” av vissa PSOE-politiker. En händelse har även blivit polisanmäld.

Du kan se filmen här

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255