Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2009-12-16

Polisen tror att mördad hemlös är svensk

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2009-12-16

Den hemlöse 60-årige man som hittades i fredags i Fuengirola och som hade mottagit flera yxhugg i huvudet kan vara en svensk man från Blekinge. Vad Svenska Magasinet erfar arbetar Fuengirolapolisen utifrån att den mördade hemlöse mannen i 60-årsåldern har en svensk identitet

Av Ola Josefsson

Det var tidigt i fredags morse i förra veckan som den 60-årige mannen upptäcktes liggande blodig på en parkeringsplats på calle Martínez Catena, mellan Svenska kyrkan och där Svenska skolan tidigare låg.

Enligt poliskällor som dagstidningen Europasur citerar fick mannen ta emot flera yxhugg i huvudet medan han sov och kunde inte försvara sig. Han blev så illa misshandlad att det har varit svårt att identifiera honom. Hela ansiktet var vanställt, skriver Europasur.

- Det är fruktansvärt hemskt det som har hänt. Det handlar om ett brutalt överfall, som har gjort att det är svårt att identifiera honom, säger Siv Abrahamsson som kände mannen.
Han var en ensling. Han gick under smeknamnet ”El Solitario”, enstöringen, mycket på grund av att han inte kunde spanska. Han var känd i gatubilden, iklädd keps, ett stort skägg och klädd i svart. När mannen hittades saknades dokumentation.

En svensk uteliggare i Fuengirola var i måndags hos Nationalpolisen för att identifiera mannen. När Svenska Magasinet under gårdagen träffade den svenske uteliggaren namngav han den person som blivit mördad.

Siv Abrahamsson som är verksam inom den kristna hjälporganisationen The Ark Christian Fellowship som hjälper de hemlösa tror att gärningsmannen kommer från missbrukarkretsar.
”Jag har en del pengar men jag litar inte på banker”, ska den mördade 60-årige mannen ha sagt till Siv Abrahamsson vid ett tillfälle.
- Det är något som du ska hålla tyst med, sa jag till honom då, minns Siv Abrahamsson. En människa som går på tunga droger behöver pengar och kan gå över lik.

Enligt Siv Abrahamsson kände mannen igen henne från Gullberna mentalsjukhus utanför Karlskrona där mannen tidigare ska ha vistats samtidigt som Siv gjorde sin praktik.

Just nu ligger fallet hos Fuengirolapolisen som har varit i kontakt med den svenska ambassaden i Madrid och det svenska honorärkonsulatet i Málaga. Polisen har även haft kontakt med den svenske prästen Olle Franzén Fuengirola.

Fuengirolapolisen arbetar utifrån att den mördade hemlöse mannen i 60-årsåldern har en svensk identitet. Polisarbetet just nu handlar om att fastställa den dödes identitet.

Det finns ett 40-tal hemlösa i Fuengirola varav sex är svenskar, enligt Siv Abrahamsson.

Bildtexter:
”Här hittades den 60-årige mannen ihjälslagen med en yxa”, säger Siv Abrahamsson som kände mannen


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255