Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-04-16

Golfkusten hårdaste slag: Från rekordvår till tomma golfbanor

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-04-16

Inför våren/försommaren och perioden mars till juni talades det om rekordår. I stället genomgår Solkustens golfbanor ett stålbad. Det säger Ana Nyblom, Business Development Manager, på Golf Torrequebrada i Benalmádena.

Av Ola Josefsson

2020 såg ut att bli ett högintressant år. På Golf Torrequebrada som lever på golfturism från utlandet talades det inför våren 2020 om rekordsiffror.
- Det är olyckligt att detta händer mitt under högsäsongen med mars och april. Våra bokningar visade på rekordår fram till mitten av juni, säger Ana Nyblom.
- Mycket av golfturismen på kusten är baserat på flygbolagens erbjudande och destinationer. För oss är turister utifrån helt avgörande, de är vår kundkrets. Inga flyg till Málaga och Solkusten betyder inga golfspelare. Vi försöker bara att hålla ihop och stötta varandra.

Svenska Magasinet har talat med Ana Nyblom under torsdagen. Hon berättar att spanska golfförbunden har hållit flera möten. Många researrangörer arbetar intensivt för att hålla ihop marknaden och kunder bokas om till nästa säsong under samma datum.
- Det är underbart när de jobbar på det sättet.

Hur det blir när allt öppnar upp igen är dock högst oklart. Allt beror på när flygbolagen kommer igång igen.
- Färre flyg betyder också färre golfkunder. Det är jättebra när allt öppnar upp igen, men vi måste ha våra golfgäster utifrån. Vi kan bara gå och hoppas på en uppgång från september.

Ana Nyblom och personalen på Golf Torrequebrada får många uppmuntrande meddelande från golfarna.
- Det är underbara meddelanden från kunder som undrar hur vi har det och de önskar att få komma till och spela så fort allt är över.

På Golf Torrequebrada har åtta anställda permitterats. Kvar finns sju personer som har rätt att vara ute och jobba och hålla golfbanan i trim.
- Tyvärr tycker en del att golfbanan är en bra plats att rasta hunden. Det har även hänt att några har slagit några bollar på träningsfältet, vilket inte är tillåtet.

När väl samhället öppnar upp igen efter det nationella nödläget och karantän hoppas Ana Nyblom att myndigheterna tar hänsyn till golfsportens miljö.
- Golfbanor ska inte räknas som sportanläggningar utan mer som trädgårdsmiljö eller parkmiljö. Ytorna är stora, här finns helt naturligt en social distans.

I Sverige är golfbanorna öppna i dagsläget och golfförbundet har varit tydliga med hur spelarna ska agera. Som att inte ta upp flaggan, inga krattor i bunkrarna, man krattar med foten eller klubban, och byter inte scorekort med varandra. Golf är en utmärkt motionsform och kan beskrivas som friskvård.

Coronapandemin har förändrat hela golfbranschen med att gå från topp till botten.
- Vi gick och oroade oss för Brexit. Det var ju den stora frågan innan coronan slog till. Vad händer nu med allt detta, fortsätter britterna att komma.

För några år sedan höjdes även momsen inom golfsektorn till 21 procent vilket också har påverkat.

Och så har vi världshandicap som skulle introduceras under 2020. Sverige har börjat och i Spanien planerades det någon gång under första halvåret. Något fast datum finns i nuläget inte.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255