Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-23

Tillväxttakten av coranafall backar på kusten

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-03-23

Provinsen Málaga och Costa del Sol har i nuläget 505 registrerade coronafall och 24 bekräftade dödsfall vilket gör den till den mest drabbade provinsen i Andalusien. Samtidigt finns det tecken som visar att tillväxttakten och infektionshastigheten börjar stabiliseras.

Enligt officiella siffror från Folkhälsovården i Andalusien låg ökningstakten på 21 fler fall under söndagen jämfört med lördagen. Det kan jämföras med de två föregående dygnen, fredag och torsdag, som registrerade 60 respektive 63 fler fall. Om det är ett trendbrott återstår att se.

91 personer i Andalusien uppges ha övervunnit den akuta fasen av coronasmittan, vilket är en ökning med tolv personer på ett dygn. De har skrivits ut från sjukhuset och uppföljning görs i deras bostad.

Ökningstakten av coronavirusfall i Málaga har avtagit lite även om vi måste vara försiktiga eftersom det faktiska antalet positiva troligtvis är mycket högre än vad som officiellt rapporteras. Myndigheterna räknar med att det finns smittade personer som inte har testats för Covid-19.

Regionalregeringen Junta de Andalucías president Juanma Moreno stöder centralregeringen beslut om förlängt utlyst nationellt nödläge fram till den 11 april. Han betonar behovet av att införa fler tester samt sanitets- och skyddsmaterial till vårdsektorn.

Spaniens södra region är tillsammans med Murcia de regioner som har färre fall av coronasmittade bland sin befolkning. Och då är ändå Andalusien en av Spaniens mest tätbefolkade regioner.

Regionpresidenten Juanma Moreno stöder den spanske regeringschefen Pedro Sánchez beslut om att förlänga det nationella nödläget fram till den 11 april. På onsdag väntar kongressen rösta igenom beslutet.

Moreno vill å andra sidan se ytterligare några insatser för att minimera riskerna för fortsatt smittspridning. Han vill se ett produktionsstopp i samtliga verksamheter utom viktiga samhällsbärande sektorer. Han kräver även stängning av hamnar och flygplatser förutom godstransporter. Dessutom en striktare kontroll vid gränserna, särskilt till Gibraltar.

Han kan också tänka sig att stänga gränserna till de regioner i Spanien som har flest fall av corona.

Att införa fler snabbtester av corona har hög prioritet och Juanma Moreno har riktat uppmärksamheten på just detta när han har samtalat med Pedro Sánchez.

Junta de Andalucia vill göra allmänheten uppmärksam på det snabbtest (bilden) som finns via appen SaludResponde.

Under veckan kommer förhoppningsvis 2,4 miljoner skyddsmasker nå fram för att distribueras inom samhällsviktiga sektorer i Andalusien.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255