Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-02-17

Dansk teknik ger spansk cykeluthyrning en puff

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-02-17

Donkey Republic är ett dansk företag som erbjuder nyutvecklad teknologi som tillåter cykellåsen att öppnas via en app i mobilen. Det ger intressanta möjligheter för företag som vill hyra ut cyklar från en onlineplattform, och det är flera företag som har nappat på konceptet, bland andra Trixi i Madrid och Barcelona. Men konceptet sprider sig snabbt idag finns det i 20 större städer som Köpenhamn, Amsterdam, London, Göteborg och Budapest. I Spanien är det på gång i Madrid, Barcelona, Malaga och Benalmádena. Det är dock fortfarande i sin linda i Spanien, starten var i Madrid i December förra året.

I Madrid finns det idag 50 cyklar i systemet men företaget hoppas att det skall växa till 150 under våren. Systemet fungerar så att Trixi - eller det företag som väljer att att samarbeta med Donkey Republic installerar det intelligenta låset på sina cyklar och ställer ut dem på gatan.

När någon sen vill hyra en cykel, så kan de se i Donkeyappen var det finns tillgängliga cyklar. Sen väljer de den cykel som ligger bäst till för dem, betalar online och hämtar upp cykeln när det passar. Låset på cykeln öppnas med appen och när hyrperioden är över skall cykeln återlämnas till där den hämtades.

HyrcyklarCyklarna i det föroreningsdrabbade Madrid är prissatta till 7:50 € för två timmar eller 15 € för en heldag, men prissättningen är fri så priserna kan variera i de olika städerna. Donkey Republic behåller 20% av vinsten och det lokala uthyrningsföretaget får resterande 80%. Privatpersoner kan också registers sig för att hyra ut cyklar till en kostnad av 80 € för ett kit som innehåller det intelligenta låset och klistermärken, men i de flesta fall är partnerskapen mellan Donkey och små cykeluthyrningsföretag.

För att kunna utveckla systemet har Donkey Republic fått en injektion med 1,5 miljoner Euro från Danish Growt Fund (Vekstfonden), som är danska statens investeringsfond. Den danska investeringsfonden har så här långt bidragit till finansieringen av mer än 5.400 danska företag.

Nu återstår bara att se hur allmänheten kommer att svara på systemet. Danskarna hävdar att Donkey har fördelar jämfört med offentliga hyrsystem, trots att de senare är billigare och mer utbredda. Till exempel har Madrid Bicimad nästan 2.500 elektriska cykla för uthyrning till en kostnad av 1:90 € för registrerade användare och 6 € för tillfälliga användare. Men Donkey konstaterar att deras cyklar inte behöver stationer och att det går att variera för att tillgodose kunden, med barnsäte och andra tillbehör.
Bilderna kommer från trixi.com och donkey.bike

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255