Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-02-15

En dröm blir verklighet

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-02-15

Det är många som drömmer om exotiska äventyr men det är ytterst få som förverkligar drömmarna. I förrgår var jag nere i hamnen i Fuengirola och mötte några svenskar som verkligen håller på med att förverkliga sina drömmar.

I hamnen låg en större segelbåt med en mycket entusiastisk besättning samtliga med rötter från Malmötrakten, några av dem har dock bott på Costa del Sol i många år. De har för avsikt att segla jorden runt, men inte nog med det – planerna innefattar mycket mer än det. Kaptenen på båten Adam Olofsson har dessutom planerat att starta ett landslag i innebandy på Salomonöarna i Söderhavet. Laget skall sedan tas till VM och där slå Sverige, för ändamålet medförs 30 klubbor, 30 bollar, 30 tröjor, 30 shorts, målvaktsutrustning och två innebandymål.

F/S MoonwalkerLite bakgrund

Båten F/S Moonwalker är en Ketchriggad 49-fotare (F/S i namnet står för Floorball Ship). Adam Olofsson, hans kusin Lennart Olofsson Castañeda samt Lennarts pappa Mats Olofsson har tillbringat många tusen timmar med att bygga om och renovera båten. Den är nu i toppskick, med all tänkbar modern utrustning och väl rustad för långsegling.

Den 9 november lämnade de Malmö med kurs Tyskland, där avmastades båten inför kanalfärderna genom Europa. Efter ett försvarligt antal veckor där de även fick gå genom istäckta kanaler kom de fram till Medelhavet strax ovanför Marseille i Frankrike. Där mastades båten igen och de fick även måla om skavanker som blivit genom gången i isen. Nyår firades i Port de Soller på Mallorca, därefter sattes segel mot Almeria och sedan till Fuengirola. Där har de nu legat en månad och gjort de slutgiltiga justeringarna på båten, båten avseglade från Fuengirola i går den 14 februari.
Kaptenen
Planerad rutt

Från Fuengirola går turen mot Tarifa där ett par i besättningen skall mönstra av (mer om det nedan). Därefter blir det Rabat i Marocko och sen vidare till Dahkla i Västsahara. Efter det besöket seglar de vidare till Mauretanien som blir det sista stoppet på den Afrikanska kontinenten. Nästa stopp blir på ögruppen Kap Verde, dit lär det även komma ner släkt och vänner från Sverige och hälsa på dem.
Välutrustad kabyss
Därefter är det dags för den långa biten över Atlanten med sikte på Franska Guyana. Där har de tänkt att de skall campa i djungeln innan de drar vidare till Colombia och sedan genom Panamakanalen till Galapagosöarna i Stilla havet. Sen fortsätter de seglingen till Salomonöarna för att starta det tidigare nämnda landslaget i innebandy.
Soffhörna

Vad som kan bli därefter

Tanken är att stanna till och arbeta något år på Nya Zeeland för att därefter kanske segla vidare mot Antarktis. Fortsättningen därefter står skrivet i stjärnorna. Men att sälja båten och flyga hem till Sverige finns inte i planerna.

Besättningen i Fuengirola
  • Kapten – Adam Olofsson
  • Styrman – Lennart Lennart Olofsson Castañeda
  • Timmerman – Mats Olofsson
  • Kock – Bosse Svensson
  • Jungman – Pablo Olofsson Castañeda
  • Jungman – 2 st vid reportaget ännu ej påmönstrade flickor.

De tre förstnämnda är den fasta besättningen, dessutom finns det plats för betalande besättningsmedlemmar för de olika etapperna. Det finns totalt 8 kojplatser på båten. Bosse Mats och Pablo mönstrar av i Tarifa och de två flickorna i Rabat. Den som är intresserad kan ta kontakt med Adam, de finns på både Facebook, Instagram och Youtube. Dessutom kan båtens resa följas i realtid via Marine Traffic.

Youtube: F/S Moonwalker
Facebook: fs moonwalker
Instagram: Fs_moonwalker


Reportage: Jonny Erixon
Karta

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255