Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

5.000 år gamla grottmålningar upptäckta i Spanien

Målningarna hittades redan för ett år sedan, men det har tagit experterna 12 månader för att de skall vara säkra på dateringen. De gamla konstverken hittades i området San Juan i Alburquerque (Badajoz) i regionen Extremadura i västra Spanien inte så långt från gränsen till Portugal. Det har upptäckts grottmålningar tidigare i Alburquerque vilket har gjort hela området till en viktig plats för forskare och studenter. Det arkeologiska namnet för sådana här grottmålningar är ”Parietal art”. Målningarna upptäcktes av en lokalinnevånare som letade efter gamla gravdös för utforskning. En fullständig rapport om målningarna kommer att publiceras i nästa nummer av ”Revista de Estudios Extremeños” som presenteras den 1 december på kulturhuset i Alburquerque. Själva målningen som syns på bilden ser nästan ut som en pil och har en rödaktig nyans. Tidigare i år fann ett team av forskare från Kurchatov-institutet i Moskva att konstnärer från denna tidsperiod visste hur man skulle använda kemi för att skapa de speciella nyanser de ville ha. Roman Senin, chef för synchrotronforskningsavdelningen vid Kurchatov Institute, berättade för The Siberian Times att hans forskning visade att färger som användes i målningar var "produkten av värmebehandling". "Enkelt uttryckt upphettade den primitiva konstnären mineralen till en viss temperatur för att få den färg han behövde," sade Senin.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255