Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

627 levande reptiler konfiskerade från olagliga handlare i Spanien

Guardia Civil har i en stor operation mot olaglig handel med skyddade arter konfiskerat totalt 627 levande exemplar av bland andra grekiska sköldpaddor, stora Aldabrasköldpaddor och afrikanska sporrsköldpaddor. Tillslagen i Spanien var en del av en stor internationell insats i 22 länder, vilket hittills har resulterat i konfiskering av över 1.500 reptiler inkluderande ormar, ödlor och geckos. 12 gripanden har gjorts, 6 i Spanien och 6 i Italien. I Spanien genomfördes 217 kontroller av djuraffärer, transportföretag, privata hem och lagerbyggnader. Bland resultaten upptäcktes ett otillåtet avelscenter och flera fall av olagliga sköldpaddsförsäljningar. De flesta upptäckterna gjordes i regionen Murcia och den närliggande provinsen Almería. I dessa områden är ägandet av vilda sköldpaddor överraskande vanligt, trots att det har blivit förbjudet. Dessa djur är här lätta att hitta och fånga varefter de ofta säljs vidare till människor i länder där de inte finns naturligt. Enligt studier av FN och Interpol är miljöbrott den fjärde mest lukrativa olagliga marknaden i världen. Efter narkotikahandel, försäljning av falska märkesvaror och människohandel, med profiter på mellan 81.000 och 231.000 miljoner euro per år. Dessa aktiviteter växer för närvarande med 6% per år och Spanien har på grund av sitt geografiska läge mellan Afrika, Europa och Sydamerika blivit en av de viktigaste transportvägarna. Dessutom är det allmänt känt att ålyngel exporteras olagligt från Spanien till Kina, vilket ytterligare bidrar till den negativa effekten av handel med skyddade eller utrotningshotade arter.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255