Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Uber X stänger ned i Barcelona efter protester

Åktjänsterna Uber X och Cabify har beslutat sig för att avbryta och lämna Barcelona efter regionalregeringen Generalitat beslut. Det finns helt enkelt inget annat alternativ än att dra sig ur Barcelona säger representanter från Uber. Beskedet från Uber X kommer efter att regionalregeringen i Katalonien i tisdags beslutat om att det införs en minst 15 minuter lång väntetid mellan en taxibokning görs och en taxikund får plockas upp. Åktjänster som VTC, det vill säga personbilar med chaufför får inte plocka upp kunder på gatan mellan körningarna utan måste åka tillbaka till sin bas efter fullgjort uppdrag. ”De nya restriktionerna som godkänts av regionalregeringen i Katalonien gör att vi väljer att avbryta vår verksamhet i Barcelona. Skyldigheten att vänta 15 minuter att resa i en VTC existerar inte någonstans i Europa och är helt oförenlig med omedelbarhet av on-demand-tjänster, till exempel UberX” skriver åktjänsten i en kommentar. Åktjänsten Cabify uppskattar att 98,5 procent av de resor som de hanterar ligger under 15 minuters väntetid. Bolagen riskerar böter på upp till 1400 euro per misstänkt brott mot de nya reglerna. Uppskattningsvis tre tusen arbetstillfällen berörs när åktjänsterna stänger ned i Barcelona. Uber X finns i flera spanska städer. De hoppas och arbetar för en avreglering säger en talesperson för det multinationella företaget. Cabify beklagar att regionalregeringen har gett efter för trycket och kraven från taxibranschen.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255