Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Ny forskning om tillagning av svamp

Forskare har avslöjat hur man tillagar den perfekta svampen. Resultatet kommer troligtvis att överraska de flesta. Studien visar att tillagning av svampen gör att de kan behålla sina höga nivåer av essentiella aminosyror och vitaminer, producera energi och hjälpa till att metabolisera fetter och proteiner. Bästa tillagningsmetoderna har visat sig vara tillagning i mikrovågsugn samt grillning. Medan metoder som kokning eller stekning får atioxidantnivåerna att sjunka kraftigt på grund av "läckage" ut i den vätska som de kokas i eller det fett som de steks i. Forskare vid "Centro Tecnológico de Investigación del Champiñón de La Rioja (CTICH)" testade fyra olika typer av råa och tillagade svampar för att mäta antioxidantnivåerna. Studieförfattaren Irene Roncero sa: "Stekning och kokning orsakade stora förluster i proteiner och antioxidanter, på grund av urlakning av vatten och fettlösliga ämnen i kokvattnet eller i oljan, vilket påverkar produkternas näringsvärde avsevärt. Svampar anses vara värdefull hälsokost eftersom de har en betydande mängd kostfiber och är fattiga i kalorier och fett. Dessutom har de ett bra proteininnehåll (20-30% torrsubstans) som innefattar de flesta av de essentiella aminosyrorna. De har också ett näringsriktigt signifikant innehåll av vitaminer (B1, B2, B12, C, D, och E) samt spårämnen som zink och selen. Svamp är också en viktig källa till biologiskt aktiva föreningar med potentiellt medicinsk värde, såsom betaglukaner.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255