Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Europas äldsta person bor i Spanien

Ana María Vela Rubio med den aktningsvärda åldern 115 år är Europas äldsta person. Hon är född i Puente Genil (Córdoba) den 29 oktober 1901 men är sedan lång tid tillbaka bosatt i Barcelona. Hon är dessutom den fjärde äldsta i världen efter 117-åriga Violet Brown från Jamaica och Nabi Tajima, 116 och Chiyo Miyako,115, båda från Japan. Brown och Tajima är de sista nu levande som har fötts på 1800-talet. Ana Vela bor för närvarande på ett äldreboende i norra Barcelona, men hennes hälsa är bräcklig efter ett benbrott förra året. Hon tar sig runt med hjälp av en rullstol, hennes dotter som också heter Anna har precis nyligen fått ge upp sina dagliga besök till sin mor på grund av egna hälsoproblem (dottern är 89 år). Hennes barnbarn Antonio Vela, 65 besöker henne dock regelbundet. I en intervju i dagstidningen EL PAÍS förra året förklarade hennes dotter att det finns inga magiska ingredienser i hennes mors höga ålder. Hon tycker om ett glas halvsött vin till maten men hon dricker inte mycket. Hon äter allting, kött, fisk grönsaker – en helt vanlig medelhavskost. Hon har fått fyra barn men gifte sig aldrig med sin partner eftersom hans föräldrar inte accepterade deras relation. Då hon vid 103 års ålder flyttade in i äldreboendet tog hon del i alla aktiviteter och var alltid uppdaterad i vad som hände i världen. Hon behövde bara en käpp och läste tidningen varje dag, hon tyckte speciellt mycket om musikterapin.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255