Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Misstänkt för mord på spansk affärsman – utlämnas från Sverige

Den 24-årige marockanske medborgaren Abdelaziz El Kalai som suttit häktad i Kristianstad i Sverige kommer att utlämnas till Spanien. Det beslutade tingsrätten på onsdagen. 24-åring ska överlämnas till Spanien för lagföring. El Kalai är misstänks för att ha mördat och rånat affärsmannen och hotellägaren Jordi Comas 18 november 2012. Svenska Magasinet berättade om fallet 17 november. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på mannen sedan 19 maj av spanska myndigheter för ett mord och rån begånget 18 november 2012 då affärsmannen och hotellägaren Jordi Comas mördades i sitt hus i Castell-Platja d'Aro nära Gerona i nordöstra Spanien. Den 24-årige mannen ska enligt spanska myndigheter tillhöra en kriminell organisation. Vid rånet då den kände affärsmannen mördades ska tre personer deltagit. Hur många totalt som ligger bakom händelsen när Jordi Comas och hans hustru bakbands och rånades på värdefulla smycken och pengar är oklart. 67-årige Jordi Comas gjorde motstånd och kvävdes till döds. Hans död orsakade stor uppståndelse i Gerona då Jordi Comas var en mycket känd företagare. Sex personer har tidigare gripits medan fyra ytterligare har sökts internationellt skriver den spanska dagstidningen El Periódico. Den 24-årige mannen greps i början på november i Kristianstad. Vad Abdelaziz El Kalai har gjort i Sverige är oklart. Han är också misstänkt för deltagande i kriminell organisation under 2012, något som inte utgör ett brott enligt svensk lag. I Spanien kan det ge upp till tre års fängelse enligt häktningsbeskedet som Svenska Magasinet har läst. Abdelaziz El Kalai förnekar brott. Till dess att överlämnandet verkställs ska 24-åringen vara häktad med restriktioner för att inte kunna kontakta andra medmisstänkta och på så sätt påverka brottsutredningen i Spanien skriver Kristianstadsbladet.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255