Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Hälsosammare menyer och mer fysisk aktivitet i skolor

Hälsosammare menyer, mer fysisk aktivitet i skolor och gratis vatten. Regionalregeringen Junta de Andalucía vidtar nu åtgärder i kampen mot fetma och övervikt som har blivit ett av de stora folkhälsoproblemen. Den nya lagen är tänkt att gälla även restauranger, stormarknader, skolor och företag. Det verkställande ministerrådet i regionalregeringen har godkänt ett lagförslag om att främja en sundare livsstil med en hälsosammare och mer balanserad kost. Åtgärderna införs för att begränsa folkhälsosjukdomen med fetma och övervikt som 18,7 procent av den vuxna befolkningen lider av och 22,5 procent av barnen, vilket är högre än det nationella genomsnittet. Det är en prioriterad fråga och 250 experter kommer att tillkallas för att utarbeta en ny plan som ska förbättra folks hälsa, säger Andalusiens hälsoansvarige Aquilino Alonso till Diario SUR. Den nya hälsoplanen ska följa de rekommendationer som EU kommer med. Restauranger rekommenderas att ha sunda menyer och olika portionsstorlekar. Stormarknader ska erbjuda färska livsmedel som är anpassade till olika typer av familjer. Företag med mer än femtio anställda ska ha cykelställ och fri tillgång till dricksvatten liksom offentliga platser. Ytterligare ett krav är att barer och restauranger har gratis färskvatten till sina gäster. Även reklam riktad till barn och ungdomar kommer att ses över.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255