Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Tunga PSOE-namn går emot partiledaren Pedro Sánchez

Det jäser i det tidigare statsbärande socialdemokratiska partiet PSOE. De senaste dagarna har alltfler röster höjts för att partiet ska lägga ned sina röster och släppa fram Partido Popular i regeringsställning. Den 25 september ses som en tidsfrist i hur partiet bör handla skriver spanska medier på fredagen. Tidigare partiledare och tunga namn inom den spanska socialdemokratin går emot den nuvarande partiledaren Pedro Sánchez. Sánchez har hittills vägrat att släppa fram en PP-styrd minoritetsregering. I december väntas ytterligare ett val i Spanien, det tredje på ett år. Andalusiens president Susana Díaz (PSOE) gick tidigare i veckan ut och försvarade yttrandefriheten efter att Guillermo Fernández Vara, PSOE:s starke man i regionen Extremadura, föreslagit nedlagda röster vid en förtroendeomröstning för att släppa fram PP till makten. Tidigare partitoppar som Felipe González och José Luis Rodríguez Zapatero menar samma sak. Den tidigare partiledaren Alfredo Pérez Rubalcaba säger att det är viktigt att alla får säga vad de tycker. Till dagstidningen El Pais har Rubalcaba beskrivit att det finns ett ”kvävande klimat” inom PSOE. Man ska inte behöva stämplas som anti-socialist i sociala nätverk bara för att man tycker något annorlunda, säger Rubalcaba till tidningen. Det vänsterradikala protestpartiet Podemos partiledare Pablo Iglesias beklagar samtidigt att ”PSOE vill skära huvudet av Pedro Sánchez”. Iglesias har även erbjudit sig att medla i det som han kallar för ett ”krig inom PSOE”. ”Sánchez bör göra det som jag tror väljarna vill att han ska göra” menar Pablo Iglesias och nämner att arbeta fram ett vänsteralternativ som kan styra Spanien.* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255