Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Skicka till en vän

Tack för att du skickar detta tips till en vän. Var noggrann när du fyller i hans mailadress så informationen kommer till rätt person.

Minst 15 illegala soptippar på kusten

Det är bara ett tiotal kommuner på kusten som följer lagen och kan garantera att avfall hanteras på rätt sätt. Trots skärpta regler och fler kontroller finns det i dagsläget omkring 15 illegala avfallshanteringar på kusten. Det visar en rapport från Agreca (Asociación de Empresas Gestoras de Residuos de la Construcción y Demolición de Andalucía) som är en sammanslutning av företag som tar hand om avfall. Antequera och Axarquía-området öster om Málaga pekas ut som en av de svarta punkterna i rapporten. I Nerja, Vélez-Málaga, Sayalonga, Torrox, Almáchar och Benamargosa finns det illegala och inte godkända soptippar. En av de större är på 60.000 kvadratmeter och ligger nära floden río de la Miel och nationalparken Sierras Tejeda vid Almijara och Alhama. Att stänga dessa illegala avfallshanteringar skulle också betyda att 300 arbetstillfällen hänger i luften. På västra Costa del Sol pekas Mijas ut i rapporten. Här är det inte tal om några större illegala soptippar men det finns flera mindre platser som floden río Gomenaro och ravinerna Manzanilla, Pajares och María Barranco där allmänheten slänger avfall. Coín, Marbella och Rincón de la Victoria beskrivs som goda exempel. Här har illegala soptippar stängts ned enligt rapporten. Om tio år beräknas samtliga godkända avfallshanteringar i provinsen Málaga vara fulla till bristningsgränsen. En av dessa godkända ligger i Casarabonela (bilden).* Obligatoriskt fält

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255