Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-20

Charterflyg till Kanarieöarna från Sverige

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Jonny Erixon
2020-10-20

Nordic Leisure Travel Group säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Det är Nordic Leisure Travel Group som startar upp igen och de första resorna gå redan nu på lördag den 24 oktober. Det blir till att börja med fyra flygningar per vecka, en till Teneriffa och tre till Gran Canaria.

Nordic Leisure Travel Group säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines och flera hotellkedjor. Under normala år säljer de runt 1.600.000 resor årligen i de nordiska länderna.

Så snart resebegränsningarna ändras i Danmark kommer fem veckoavgångar att upprättas även därifrån, fyra till Gran Canaria och en till Teneriffa. Företaget hoppas och tror att Danmark kommer att ändra sina resevarningar med därpå följande karantänskrav från länder till regioner och då ligger Kanarieöarna bra till med sin låga smittspridning.

Vad gäller Norge och Finland så förväntar sig bolaget att inte kunna återuppta några flygningar förrän tidigast i januari.

Magnus WiknerMinistern för turism, industri och handel i Kanarieöarnas regionalregering Yaisa Castilla har hållit en videokonferens med Magnus Wikner VD för Nordic Leisure Travel Group och de har kommit överens om hur detta skall hanteras. För resenärerna innebär det att samtliga resenärer skall vara testade för coronavirus 48 timmar före avresa från Sverige (och från Danmark). Däremot behöver de i dagsläget inte testas inför hemresan, eftersom det inte finns något krav på detta från Sverige.

Wikner säger att "även om efterfrågan på resor i allmänhet är mycket svag till alla destinationer i världen", är de övertygade om att det kommer att finnas en efterfrågan på resor från de nordiska länderna till sol- och stranddestinationer med bra säkerhetsförhållanden och europeiska hygienkrav för de kommande månaderna. De planerar att flyga ner 179.000 turister från de fyra nordiska länderna mellan oktober och mars 2021. Det kanske låter mycket, men det är mindre än 50% av vad de hade planerat för innan pandemin bröt ut.

Bildtext: Ett av Nordic Leisure Travel Groups flygplan, samt Magnus Wikner.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255