Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-08-17

Strandliv förbjuds i Marbella efter klockan 21.30

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-08-17

Marbella kommun har beslutat att stänga stränderna klockan 21.30 varje kväll. Från då finns det en marginal på 30 minuter att plocka ihop sina saker och lämna stranden. Från i morgon tisdag blir strandbesök bara möjligt mellan klockan 9 och 21.30.

Antalet begränsningar och restriktioner ökar. Sedan idag är nattklubbar och diskotek stängt. Antalet personer i större sällskap som besöker restauranger är begränsat till tio.

Och från i morgon tisdag gäller besöksförbud på stränder i Marbella kommun från klockan 21.30 till 7 morgonen därpå. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagen.

Förbudet införs för att stoppa strandfester och grillfester på stränderna som är vanliga under de sköna sommarkvällarna.

Det blir lokalpolisen som ska övervaka så att påbudet efterföljs. Det kommer att gälla på obestämd tid och hur covid-19-pandemin utvecklas.

Det finns ett undantag och det gäller fritidsfiskare med giltigt fiskekort som ska kunna visas för myndigheterna vid behov.

Kommunfullmäktiges talesperson, Félix Romero, säger att det rör sig om ett lokalt beslut som Marbella kommun valt att ta.

Enligt Romero ”kan” stranden vara en plats där risken att bli smittad uppstår. Sociala möten sent på dygnet i kombination med alkoholkonsumtion bidrar till en avslappnad attityd.

Romero betonar att det finns speciella fall som Olivia Valère som kan ha öppet sin restaurang till klockan 1 men däremot inte diskoteket.

Om Starlite festival kan fortsätta beror på att de följer det strikta regelverk kring anti-Covid-protokoll som regionalregeringen Junta de Andalucía har upprättat.

I skrivande stund finns det inga uppgifter om fler kustkommuner på Costa del Sol tänker följa Marbellas beslut att stänga stränderna klockan 21.30.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255