Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-08-13

Välkommen till Köpa Hus Utomlands som digital mässa

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-08-13

Max 50 personer vid folksamlingar. Så gäller regeln i Sverige i nuläget. Det gör att hösten fysiska mässor Köpa Hus Utomlands flyttas fram till våren 2021. I stället blir det en digital fastighetsmässa under tre dagar, den 16 till 18 oktober. De digitala mässorna har kommit för att stanna.

Av Ola Josefsson

- När vi gick in i det här med corona så trodde jag att det var något övergående. Men så var det inte. För oss som arrangerar fastighetsmässor så betyder det att vi måste tänka nytt precis som många andra, säger Björn Simonsson, VD i Fair Media, som arrangerat mässor om att köpa bostad i Spanien och i andra länder sedan 2003.

Covid-19-pandemi tvingar många branscher att tänka nytt.

- Så nu vänder vi detta till en fördel i framtiden. De fysiska mässorna blir kvar, de kommer inte att försvinna. Den digitala plattformen kommer att bli ett komplement i framtiden till den fysiska mässan.
- Av det skälet satsar vi nu på en digital plattform. Som besökare kan du i framtiden välja på att närvara fysiskt eller digitalt.

För Björn Simonsson och Fair Media blir detta en spännande och intressant utveckling. Nu kan mässorna marknadsföras och visas upp överallt, inte bara på de vanliga fysiska platserna.
- På det här sättet kan du närvara oavsett var du bor. Du kan bekvämt vara på hemmaplan, ta del av ett stort utbud av bostäder i utlandet och möta mäklare för videosamtal eller chatt.

Höstens digitala mässa blir den första av sitt slag. En ny digital plattform som ska utarbetas helt från noll eftersom det tidigare inte har arrangerats.

- Spännande och en helt ny utmaning. Vi måste vara aktiva. Marknaden går i rätt riktning och bör fortsätta så. Jag är helt övertygad om att digital kommunikation kommer att öka inom alla sammanhang i framtiden och vi vill vara med från början.
- Vi digitaliserar oss själva och blir bättre på digital kommunikation och internet.

Vad säger mäklarna om det nya upplägget?
- De är positiva, tycker det är bra att vi gör något, och inte bara lägger oss och avvaktar. Visserligen hänger inte allt på oss. Hela branschen bygger på att kommunikationer fungerar, som flyg -och visningsresor till Spanien. Marknaden måste komma igång.
- Jag hoppas att detta ska utvecklas och fungera, men det är ju verksamheter som ligger utanför vår kontroll, säger Björn Simonsson.
Fair Media har utvecklat förslag och idéer som de har presenterat för sina kunder.
- Vi har arrangerat mässor i många år så det finns ett kapital av förtroende hos våra kunder. De tror på det vi gör.

Så hur kommer en digital fastighetsmässa att fungera?
- Det första du möts av är en miljö som du känner igen. Det är ingen dataspelsmiljö. Du ska känna igen dig i en fastighetsmässa.

Först hamnar du som digital besökare i en entrémiljö där du registrerar dig i den digitala receptionen. Här kan du se det innehåll som presenteras under mässans tre dagar. Utställarna är uppdelade i ”hallar” eller "salar" beroende på länder.

- Det som blir nytt från i höst är att vi även satsar på boende med kopplingar till skidanläggningar runt om i världen och i Sverige.

I ”hallarna” ser du mässmontrar med företagsnamn med logotyper. När du klickar in här följer en presentation och kommunikation i form av videosamtal eller chatt. Som besökare ser du om mäklaren är upptagen eller inte.

- Är mäklaren upptagen kan du be att bli uppringd när de är lediga, gå vidare till en annan mäklare eller varför inte titta på ett seminarium medans du väntar.

Precis som tidigare kommer Svenska Magasinet att även medverka vid den digitala fastighetsmässan. Du inbjuds till videosamtal eller chatta med oss om du har frågor som rör livet i Spanien. Du kan läsa senaste numret i vår monter precis som det fungerar nu på vår hemsida. Tidningen har funnits sedan hösten 1990 så det finns ett rikt arkiv att ösa ur när det gäller information om det livet under solen.

Så här ser upplägget av en digital fastighetsmässa ut i korta drag.

Den arrangeras den 16-18 oktober mellan klockan 10.30 till 17. Det blir lika stort och brett urval av utställare som vid vanliga fysiska mässor, fast online.

- Så hösten 2020 blir den en digital fastighetsmässa. Från 2021 kör vi både fysiska som digitala fastighetsmässor. Den digitala tekniken har kommit för att stanna, säger Björn Simonsson, VD vid Fair Media.

Normalt hålls seminarier om olika populära länder i hela världen samt speciella seminarier om skattekonsekvenser vid köp av bostad utomlands, pensionering utomlands och lånemöjligheter vid köp av bostad utomlands.

Exempel på digitala seminarier:
Spanien
Portugal
Skatter vid utflyttning
Sjukvård i Spanien
Frankrike
Turkiet
Svenska kyrkan i utlandet
Pensionering utomlands
Så lyckas du med din utlandsflytt
Malta

Du kan besöka mässan både från datorn, surfplattan och mobilen men för en bättre upplevelse så rekommenderas datorn.

En nyhet för i år är avdelningen Ski Living, som vi kommer att anordna samtidigt som mässan Köpa Hus Utomlands. På Ski Living finner du utställare som erbjuder bostäder både i svenska fjällen och i utländska skidorter. Passa även på att besöka seminarier som behandlar intressanta ämnen kring skidboende.

Under säsongen 2019 hade utställningarna 20.000 besökare i Sverige och Finland. Till hösten 2020 väntar något helt nytt. En digital fastighetsmässa.

Kommande planerade mässor 2021:
Helsingfors, 22 till 24 januari.
Stockholm, 20 till 21 februari.
Göteborg, 6 till 7 mars.
Malmö, 27 till 28 mars.

Läs mer om fastighetsmässan Köpa Hus Utomlands här
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255