Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-29

Starlite Festival 2020 i Marbella startar idag den 29 juli

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-29

Den ikoniska musikfestivalen i Marbella på Costa del Sol avhålls traditionsenligt i juli och augusti och är känd för att ha ett stort utbud av internationella mycket välkända artister.

I år blir det lite annorlunda, festivalen skulle startat redan den 2 juli men i kväll den 29 juli drar festivalen igång och den fortsätter fram till den 29 augusti. De utländska artisterna lyser med sin frånvaro men de spanska artisterna kommer mangrant, även de spanska världsstjärnorna ställer upp.

Arrangören har arbetat i flera månader med att ordna säkerhetsåtgärder som går långt utöver vad myndigheterna kräver. Deras säkerhetsprotokoll har gjorts efter att ha analyserat 29 internationella vetenskapliga studier om coronavirusets beteende utomhus och med hjälp av läkare, tekniker och andra experter har de tagit fram ett protokoll som skall vara helt säkert för publik, artister och personal.

Bland de åtgärder som vidtagits kommer det förutom den obligatoriska ansiktsmasken att finnas temperaturmätningar, säkerhetsavstånd, permanent desinfektion, termodynamik applicerad på använda byggmateriel, luftfuktighetskontroll av miljön, test av all personal, detektion av rörelser och kapacitetsreduktioner. Enligt organisatören gör kombinationen av olika parametrar såsom temperatur, fuktighet och UV-strålar att viruset avaktiveras vilket minskar risken för kontaktöverföringar.

Festivaldeltagarna kommer att slussas in över tid så att trängsel inte skall uppstå, alla kommer att temperaturkontrolleras och mask är givetvis obligatorisk. Det kommer att finnas gott om handrengöringspunkter och publikutrymmet kommer att delas upp i kretsar. Alla deltagare får en numrerad sittplats eller ett tilldelat bord som de kommer att dela med de följeslagare de har med sig till festivalen och ingen kommer att kunna röra sig fritt runt på festivalområdet.

Det finns en särskild kontroll- och inneslutningsplan för personalstyrkan, personalen kommer regelbundet att testas på sjukhus och geolokaliseras via en EPC-trackerapplikation för att möjliggöra en effektiv spårning av kontaktkedjan.

Arrangörerna hävdar att det skall vara säkrare att besöka festivalen än att besöka en strand eller att befinna sig på en allmän väg.

Hela programmet finns här: Programación Starlite Catalana Occidente.

Det ursprungliga programmet som spikades före coronakrisen kan som jämförelse läsas här:
Många världsstjärnor på Starlite Festival 2020.


Bildtext: Starlite Festival, foto: Arrangören.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255