Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-07-24

Amazon skapar 2.000 nya permanenta jobb i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-07-24

Den enes död den andres bröd, är ett gammalt talesätt som väl stämmer in på dagens pandemisituation. Näthandeln har fått ett rejält uppsving och innan året är slut skall Amazon ha 2.000 nyanställda på plats i Spanien.

Det innebär att personalstyrkan i Spanien växer till 9.000 permanent anställda, De söker personal på alla positioner som passar alla utbildningsnivåer och profiler. Allt från rena instegsplatser på arbetsmarknaden till ingenjörer, mjukvaruutvecklare, datavetare och experter på ”cloud computing”.

"Vårt långsiktiga åtagande gentemot Spanien är fortsatt starkt och som en del av våra planer som godkänts för flera månader sedan kommer vi att fortsätta skapa ett betydande antal kvalitetsjobb," säger Mariangela Marseglia, vice vd och general manager för amazon.es.

Under 2020 har Amazon meddelat att det kommer att öppna två nya logistikcentra i Dos Hermanas (Sevilla) och Alcalá de Henares (Madrid), samt tre logistikstationer i Murcia, Rubí (Barcelona) och Leganés (Madrid). Företaget expanderar också sin snabbt växande Tech Hub i Madrid, där mer än 300 utvecklare och datoringenjörer arbetar med programvaror för Amazon Business, läsningstekniker och Kindle samt teknik för detaljhandelsförsäljning. Amazon Web Services kommer att öppna en ny AWS Europe-region (Spanien) med ett datacenter i Aragon, som kommer att vara i drift mellan slutet av 2022 och början av 2023.

Amazons närvaro i Spanien genererar dessutom en stor mängd indirekta jobb. En nyligen genomförd studie av ekonomikonsultföretaget Keystone visar att de företag som är involverade i leveranskedjan, inklusive byggande av fastigheter och andra professionella tjänster har genererat 82.000 jobb fram till slutet av 2019. Denna siffra inkluderar också de som arbetar för de mer än 8000 spanska små och medelstora företag som för närvarande säljer på Amazon.

”Vår verksamhet i Spanien har en betydande dominoeffekt, det är inte bara de direkta möjligheterna som vi erbjuder. Till exempel när vi investerar i en ny anläggning har vi inte bara direkta investeringar för att bygga och driva anläggningen. Företag som levererar varor och tjänster kan också utöka sin produktion och investera i sin egen utveckling. Vi uppskattar att vår verksamhet i Spanien genererar mer än 80 000 jobb”, avslutade Marseglia.

Amazon har idag i Spanien mer än 28 olika anläggningar, inklusive logistik- och distributionscentra, logistikstationer, kontor, utvecklingscenter för mjukvara samt ett FoU-center som är specialiserat på maskininlärning och artificiell intelligens.

Bildtext: Amazon logistikpersonal, foto: amazon.es.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255