Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-23

Spansk fotboll hoppas kunna välkomna publiken igen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-23

La Liga förbereder fansens återkomst till fotbollsarenorna och de har tagit fram ett utkast till ett protokoll som kan göra det möjligt. Beslutet ligger i händerna på Spaniens nationella idrottsråd (CSD) som först måste samråda med hälsomyndigheterna samt de olika autonoma regionerna.

Förslaget till protokoll reglerar utförligt hur publiktillströmningen skall hanteras men reglerar inte kapaciteten som skall tillåtas på varje stadium eftersom detta bestäms av hälsovårdsmyndigheterna och högre idrottsrådet.

Så här är det tänkt:

Den som vill besöka en arena måste först ansöka om det i förväg så att klubbarna vet det exakta antalet människor som sen kommer att väljas ut. La Liga överlåter åt varje klubb att välja ut de som skall tillåtas att komma. Klubbarna kommer då att tilldela inte bara sittplats utan även vid vilken tidpunkt åskådarna skall anlända till arenan. Ankomsterna börjar en och en halv timme före avspark och sker i 15-minuters intervaller. De äldre som är den mest utsatta gruppen skall komma på den sista 15-minutersintervallen. På stadium med mindre än 40.000 åskådarplaster blir det bara tillgång till tre eller fyra sektioner.

Klubbarna måste etablera en säkerhetszon vid ingångarna där identiteten kontrolleras, där kommer man också att mäta kroppstemperaturen på varje person och den får inte överstiga 37,5 grader. Om den gör det skall en ny temperaturkontroll göras efter 10 minuter, om den då också visar på förhöjd temperatur så avvisas åskådaren. Samtliga åskådare skall bära ansiktsmask och de kommer att tilldelas två 33 cl vattenflaskor vid inträdet, förutom det får ingen servering av mat eller dryck ske på arenorna. Ett säkerhetsavstånd på 1,5 meters skall hållas mellan åskådarna.

Åskådarna följs därefter till sina sittplatser av väktare via säkra passager, sittplatserna får sen bara lämnas för toalettbesök vars kapacitet kommer att övervakas. Sittplatserna kommer att vara på minst samma nivå som publiken normalt har använt, med undantag för: Den översta raden blir reserverad för bänkspelare, tekniker som inte är i tjänst och coachningspersonal. De tre nedersta reserveras för officiell klubbpersonal samt media, de begränsningar som gäller för media i nuläget tas då bort.

De tillåtna platserna kommer att märkas med ett grönt klistermärke och grupperas två och två med tomt nedanför och ovanför. När matcherna är slut skall arenorna tömmas under ordnade former, rad per rad. För att åstadkomma detta räknar La Liga med att det kommer att behöva anställas mer säkerhetspersonal.

I utkastet finns också reglerat vad som skall ske ifall någon blir testad positivt för coronavirus. Då skall klubben informeras som i sin tur skall informera hälsovårdsmyndigheterna. Alla de åskådare som har varit nära den som testats positivt skall informeras och det påverkade området skall saneras.

Utkastet till protokollet har publicerats av Cadena Ser, men om protokollet blir som ovan, i förändrad form eller inte alls ligger i sista hand i händerna på Spaniens regering.

Relaterad artikel: Spaniens fotbollsspelare åter i hetluften – La Liga startar.

Bildtext: La Liga logotyp.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255