Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-17

Norwegian återupptar 14 flyglinjer till Spanien från 1 juli

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-17

Lågprisflygbolaget Norwegian återupptar inte mindre än 14 flyglinjer mellan Spanien och de skandinaviska länderna från den 1 juli. Det blir inte mindre än 84 flyglinjer i veckan till Alicante, Barcelona, Málaga, Palma och Gran Canaria.

Totalt återupptar Norwegian 76 flyglinjer både inrikes och utrikes destinationer inom Europa. Det här är ett resultat av en ökad efterfrågan från kunderna och att flera andra flygbolag redan har återupptagit flygningar i Europa. I Sverige återupptar Norwegian tre inrikeslinjer och tio utrikeslinjer, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. Totalt 20 plan sätts in i drift.

Norwegian kommer att flyga på Spanien från Oslo, Köpenhamn och Stockholm till Alicante, Barcelona, Málaga och Palma de Mallorca. Oslo har även en linje till Gran Canaria och Bergen med Alicante, uppger den spanska nyhetsbyrån EFE.

– Många kunder har önskat att Norwegian ska börja flyga till fler destinationer än de inrikeslinjer i Norge som vi trafikerar med åtta plan. Därför har jag ett positivt besked till alla som vill resa med Norwegian i sommar. Vi återupptar flygningar till ett flertal destinationer som kunderna har efterfrågat. Nu när våra konkurrenter har kommit igång med stora delar av sitt utbud vill vi också vara med och bidra till att samhället sakta återgår till det mer normala. Vi har även infört ett flertal åtgärder för att ytterligare minska en redan låg smittorisk ombord, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Fram till nu har Norwegian bara kört inrikestrafik i Norge med 13 linjer.

Under 2019 transporterade Norwegian 4,47 miljoner resenärer mellan Skandinavien och Spanien. Med det hade bolaget 45,9 procent av marknaden, enligt företagets egna beräkningar.

– Jag är mycket glad över att många «Red Nose Warriors» kommer tillbaka till jobbet och upp i luften igen för att ta hand om våra kunder, fortsätter Schram.

Från Stockholm Arlanda kommer Norwegian att trafikera följande linjer på Spanien:
Palma de Mallorca (1 avgång i veckan)
Alicante (3 avgångar i veckan)
Barcelona (2 avgångar i veckan)
Málaga (4 avgångar i veckan)

Norwegian skriver vidare att det ska vara tryggt och säkert resande och bolaget har infört ansiktsmask för resenärer som är sex år och äldre. Med ansiktsmask bidrar man till att göra resan tryggare, både för sig själv och för andra passagerare, skriver bolaget.

Passagerare kommer att uppmanas att hålla avstånd under både ombord- och avstigning.

Passagerare kommer att spridas ut i kabinen i mån av plats och mittsätena är de sista som används. Passagerare som reser tillsammans kommer att placeras bredvid varandra.

För att minska kontakten mellan resenärer och anställda är det ingen servering ombord.

Våra plan desinficeras noga enligt strikta rutiner och vi fokuserar extra på kontaktytor ombord. Därmed minimeras risken för både passagerare och kabinpersonal.

Norwegians plan är dessutom utrustade med avancerad luftfiltrering som tar bort i princip alla mikropartiklar i luften, även bakterier och virus. Samma teknik används på sjukhusens operationssalar. All luft i kabinen renas var tredje till var fjärde minut och våra kunder kan känna sig säkra på att luften ombord är ren när de reser med oss.

Undersökningar visar att risken för att bli smittad ombord är väldigt liten. Om det skulle uppstå misstanke om smitta ombord på ett av våra plan har vi rutiner och utrustning för att hantera det, skriver Norwegian.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255