Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-10

Spaniens fotbollsspelare åter i hetluften – La Liga startar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-10

I morgon torsdagen den 11 juni startar förstaligan med ett derby mellan Sevilla FC och Real Betis Balompié. Men redan i kväll startar andraligan Segunda Divisón med en något speciell match.

Det speciella med kvällens match i andraligan är att då möts Rayo Vallecano och Albacete. En match som påbörjades redan den 15 december förra året men som fick avbrytas efter att Rayo Vallecanos fans ”Ultras” skanderat nazistramsor mot Albacetes Roman Zozulya. Efter önskemål från båda lagen så stoppade domaren matchen. Matchen startar om med andra halvlek i kväll 178 dagar efter avbrottet. Gästande Albacete spelar med en man mindre på planen eftersom de fick en man utvisad i december.

Torsdagens möte mellan Sevilla FC och Real Betis Balompié får också en extra knorr. Matchen spelas utan publik på läktarna men desto fler framför tv-apparaterna. Det blir det mest sedda derbyt i historien och då talar jag inte bara om Spaniens historia utan om hela världen. Intresset för starten på La Liga är så stort att matchen tv-sänds i 95 procent av världens länder, det är faktiskt bara 13 länder i världen som inte visar matchen.

Det blir 184:e gången ”El Gran Derbi” spelas, Sevilla har vunnit 87, Betis 53 och 43 matcher har slutat oavgjort. Men Betis har aldrig förlorat borta mot Sevilla i någon premiär, så det kan skrivas fotbollshistoria i morgon, avspark är klockan 22:00. Sevillas bortgångne fotbollsspelare Antonio Puerta kommer att hyllas under spelminut 16 och vid minut 20 kommer samtliga matcher i helgen att hylla de insatser som olika yrkesgrupper gjort för att underlätta under coronapandemin i Spanien.

Det är möjligt att det kommer att bli tillåtet med publik på läktarna tidigare än planerat, det kan eventuellt bli redan i slutet av juni eller början av juli. Diskussionens vågor går höga i klubbarna och vissa lag är för medan andra är emot som t.ex. Real Madrid och Levante. För att det skall vara möjligt måste matcherna spelas där regionen är i fas 3 eller i den nya normaliteten. Det blir då social distansering inne på arenorna och maximalt en tredjedel av tillåten publikkapacitet. Det förväntas att full publikkapacitet på de spanska arenorna kan uppnås först 2021.

Andradivisionens ”play off” är planerad till den 18 till 26 juli i Marbella. Ett femtontal hotell har redan tecknat avtal med Marbella kommun om att reservera rum för de 16 lagen som skall delta. Matcherna kommer att spelas på Antonio Lorenzo-stadion i Marbella, på Marbella Football Center, Nuevo Mirador de Algeciras, La Rosaleda i Costa del Sols huvudstad Málaga och friidrottsarenan Ciudad de Málaga. Alla lag tränar på fälten på Marbella Football Center, på La Quinta och La Dama de noche.

Deltagande lag: Atlético Baleares, Ibiza, Atlético de Madrid B, Peña Deportiva (Ibiza), Logroñés, Cultural Leonesa, Bilbao Athletic, Valladolid B, Castellón, Barcelona B, Sabadell, Cornellá, Cartagena, Marbella, Badajoz och Yeclano.

Den låga förekomsten av Covid-19 i Marbella, den milda temperaturen i juli, de fina anläggningarna samt överkomliga priser för boende har varit nyckeln till att staden har fått förtroendet. Den lokala klubben Marbella FC som spelar i Segunda B kommer att vara värd för arrangemanget.

Relaterad artikel:
Spanien förbereder sig för återstart av fotbollssäsongen


Bildtext: La Liga logotyp.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255