Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-08

Misstänkt huvudman i ”Los Suecos” greps i Dubai

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-08

Spansk nationalpolis i samarbete med Interpol, Europol och FAST-gruppen vid den svenska polisen har med hjälp av myndigheterna i Förenade Arabemiraten lyckats lokalisera och gripa huvudmannen för den gängkriminella ligan från Malmö som agerade torpeder och avrättade två personer på Solkusten 2018. Den gripne är dansk medborgare med iranskt ursprung som har varit känd i Malmös undre värld och ledare för ligan med säte i Sydsverige.

Det var 2018 som två personer avrättades på Solkusten i San Pedro de Alcántara och Estepona. Spåren pekade mot en kriminell grupp som döptes till ”Los Suecos”, svenskarna, eftersom de först var verksamma i Sverige och senare på den spanska Solkusten. Här började de agera som torpeder och utförde beställningsmord, tortyrmord, avrättningar och bilbränder.

- En mer våldsam grupp har vi tidigare inte upplevt, med tanke på att majoriteten av ligans medlemmar bara är mellan 21 och 27 år, sa Francisco López Canedo, polischef vid Nationpolisen i Málaga i samband med en presskonferens.

Nio personer har totalt gripits varav tre personer senare har släppts fria. Huvudmannen för ligan, den 23-årige Amir Fatten Mekky har varit internationellt efterlyst av myndigheterna i Spanien och Sverige och jagats över hela världen, misstänkt för mord, narkotikabrott och penningtvätt. Det har funnits misstankar om att han har funnits i Förenade Arabemiraten efter att ha tagit sig dit från Spanien via Marocko.

Myndigheterna i Dubai skriver i ett pressmeddelande att mannen greps i Dubai i onsdags i förra veckan där han har varit sedan 2018 då han lyckades undkomma den spanska polisen. Mekky är dansk medborgare men är i huvudsak uppvuxen i Malmö. Han anses vara huvudman i den gängkriminella gruppen som också har ägnat sig åt skjutningar i den skånska staden. Gruppen misstänks ligga bakom upp till 17 mord.

Enligt spansk polis har 23-åringen varit mycket svår att lokalisera då han nästan aldrig har lämnat några spår efter sig och haft flera falska identiteter. Mannen har även haft ett stort kontaktnät och rest mellan Marocko, Thailand, Turkiet, Danmark, Sverige, Spanien, Dubai och Qatar.

Mannen är misstänkt för att ligga bakom två mord på Costa del Sol som begicks 2018. Det gäller dels mordet på den kände affärsmannen David Ávila, mer känd under smeknamnet ”el Maradona”, som sköts till döds utanför kyrkan i San Pedro de Alcántara med nio skott. Mannen hade precis närvarat vid sonens konfirmation när någon öppnade eld från en förbipasserande motorcykel.

Vid det andra tillfället sköts en ökänd person från den kriminella världen, till döds utanför sin bostad i Estepona.

Den gängkriminella gruppen ”Los Suecos” närvaro på kusten sammanföll med en våldsvåg mellan två rivaliserande gäng. Det var bilbomber i San Pedros industriområde och flera anlagda bränder bland annat i Benahavís. Ganska snart hade polisen fått upp spår som pekade mot ligan i Malmö.

Ärendet ligger vid domstolen i Marbella och den 23-årige mannen ska närmast lämnas ut till Spanien.

KLICKA HÄR och läs mer 
Spansk polis har fått stopp på gängkriminella från Sverige

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255