Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-06-06

Svenska medborgare har rätt att flyga till Sverige

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-06-06

Spansk gränspolis ska enligt Sveriges ambassad i Madrid hindrat svenska medborgare vid ombordstigning på flyg med destination Sverige. Som skäl har de uppgett de begränsningar som har införts under det nationella nödläget.

Sveriges ambassad skriver på sin webbplats att ”ambassaden har fått kännedom om att ett fåtal svenska medborgare med hemvist i Spanien har förhindrats av spansk polis från att flyga till Sverige, med hänvisning till de begränsningar som har införts under det nationella nödläget”.
  
Ambassaden skriver vidare:

”Svenska medborgare har rätt att resa till Sverige, även om de har sin hemvist i Spanien. Sverige har inte några inresebegränsningar för personer som reser in i landet från Spanien”.

Ambassaden har varit i kontakt med det spanska inrikesdepartementet som bekräftar att svenska medborgare inte ska förhindras att resa till Sverige.

svenska polisens hemsida finns information på svenska och engelska där det framgår att svenskar alltid har rätt att resa in i Sverige.

En flygresa till Sverige bör utgöra ett giltigt skäl att resa mellan regioner, om syftet är att ta sig direkt till flygplatsen. Observera dock att både svenska och spanska UD avråder från icke-nödvändiga resor, skriver ambassaden.

Som Svenska Magasinet berättade i torsdags gäller UD:s rekommendation avrådan från icke-nödvändiga resor till den 15 juli. Om du väljer att resa till ett område mot UD:s avrådan rekommenderas en tilläggsförsäkring till den vanliga reseförsäkringen. Prata med ditt försäkringsbolag, skriver svenska UD på sin webbplats.

UD:s avrådan mot alla resor utomlands till den 15 juli kan komma att hävas innan det, enligt utrikesminister Ann Linde (S).

Detta är en rekommendation som kan komma att förändras efter att EU-kommissionen under fredagen uppmanat inrikesministrarna i de 27 EU-länderna att öppna sina gränser i slutet på juni månad.

Det berättade den svenska EU-kommissionären för inrikes frågor, Ylva Johansson, i en intervju i El País. I princip alla gränskontroller inom EU kommer att hävas senast den sista juni.

Sánchezregeringen har tidigare meddelat att de tänker öppna Spaniens gränser för turism den 1 juli. Det skulle betyda att landet är sist ut av EU:s 27-medlemmsländer.

Ögruppen Balearerna kan få förtur och ta emot turister redan i slutet på juni. Även Kanarieöarna diskuteras att kunna öppna för turism före den 1 juli.

Andalusiens regionpresident Juanma Moreno meddelade vid en tv-sänd presskonferens på Canal SUR vid middagstid på lördagen att från måndag den 8 juni blir det möjligt att resa fritt i hela Andalusien och mellan de åtta provinserna.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255