Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-12

Turistländer förbereder sommarflygningar utan karantän

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-12

Transportministrar i Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland förbereder i dagsläget sommarflygningar utan karantän när det är möjligt. Invånare i Spanien som flyger till Italien i sommar ska inte behöva gå i karantän. Det säger Italiens transportminister Paola De Micheli vid en tv-sänd presskonferens.

På tisdagsmorgonen annonserade spanska staten om karantänkrav för resenärer från utlandet under 14 dagar så länge det utlysta nationella nödläget varar.

Under flera dagar har den italienska regeringen haft kontakt med Spanien, Tyskland och Frankrike för att utveckla ett gemensamt säkerhetsprotokoll för att tillåta flyg mellan dessa länder i sommar. Utan att vara föremål för ömsesidig karantän, som det heter i uttalandet.

Turismen står för 14 procent av Italiens BNP och landet vidtar nu kraftfulla åtgärder för att gynna denna sektor.

Turistnäringen inom EU och speciellt i Spanien är i fritt fall på grund av restriktionerna. Och skadorna blir bara större ju längre tid det tar innan luftrummet öppnas för reguljär flygtrafik.

Initiativet kommer efter det beslut som regeringarna i Paris och London nyligen tog. Frankrikes president Emmanuel Macron och den brittiska premiärministern Boris Johnson har kommit överens om att resandet mellan de båda länderna kan starta och att karantän inte ska tillämpas.

I morgon onsdag väntar ytterligare riktlinjer för flygandet i sommar då EU väntas komma med nya regler för Europaflyget, något som Svenska Magasinet rapporterade om 22 april.

EU-kommissionen har för avsikt att presentera planen som ska häva flygrestriktionerna. Medelhavsländerna hoppas att turister i sommar ska kunna resa mellan medlemsländer med full säkerhet även om flödet av turister kommer att bli betydligt mindre än tidigare.

Samtliga Medelhavsländer planerar nu för att öppna upp turistindustrin med säkerhetsprotokoll. Bland annat planeras en ”luftbro” för turister till Kroatiens stränder, immuntest i Grekland och Turkiet och flytande öar, skriver idag Svenska Dagbladet.

Det talas även om transitkorridorer genom Europa. Allt för att länder kring Medelhavet ska få igång den livsviktiga turismen.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255