Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-07

Caminito del Rey öppnar 29 maj

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-05-07

Vi måste starta nedtrappningen av pessimismen. Det var budskapet från Francisco Salado, presidenten för turistmyndigheterna på Costa del Sol, som vid en videokonferens och presskonferens (bilden) redogjorde för hur kustens turistmål ska aktiveras och komma igång.

Förutom att tillgängligheten och kapaciteten på stränderna ska kontrolleras och begränsas när väl dessa öppnar, så kommer vandringsleden Caminito del Rey att öppna upp den 29 maj. Biljettförsäljningen startar den 14 maj.

En åtgärd som kommer att stimulera inlandsturismen i området runt Álora.

- Öppningen den 29 maj kommer att bero på de villkor som regeringen ställer och vilken avtrappningsfas provinsen Málaga befinner sig i vid tidpunkten, säger Francisco Salado.

Salado berättade också under onsdagens presskonferens att Torremolinos och Rincón de la Victoria kommer att ingå i ett första pilotprojekt där antalet badgäster på stränder ska kontrolleras. Stränderna kommer att indelas i zoner.

Salado döljer inte att resultatet av Covid-19-pandemi på turismen på Costa del Sol kommer att bli förödande. Han tillade att det finns ljus på vägen som vi måste inrikta os på. Det finns en väg ut och det bästa är att vi kommer ur krisen så snart som möjligt.

De första uppskattningarna visar att mellan den 15 mars och 30 juni förlorar Solkusten fyra miljoner turister och fyra miljarder euro.

Myndigheten Turismo Costa del Sol betonar också hur viktigt det är att få igång den residenta turismen. Det vill säga de som har ett andra hem eller semesterbostad på Costa del Sol.

El turismo residencial, som det heter på spanska, är de totalt 270.000 utlänningar som äger en semesterbostad på Costa del Sol. Av dessa är 160.000 européer. Uppskattningsvis 35.000 svenskar har någon anknytning till Solkusten.
- De är våra bästa ambassadörer för att kusten ska återgå till ett normalt liv igen, säger Francisco Salado, som även är president i provinsstyrelsen Diputación.

Salado berättade också att han i måndags höll ett videomöte med Spaniens turistminister, Reyes Maroto, där han förde fram önskemålet att momsen på golfbanor skulle likställas med turism, det vill säga minskas från 21 till 10 procent. Han tillade också att turistmomsen bör sänkas till 4 procent.

Francisco Salado tillade att provinsstyrelsen ska kommunicera med de utländska konsulaten i provinsen Málaga för att motverka den information som sprids i vissa länder om att inte resa till Spanien.

Även att återuppta de reguljära flygförbindelserna får prioritet på en lista med tio arbetspunkter för att nystarta turismen.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255