Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-04-20

Fyra dotterbolag till Norwegian försätts i konkurs

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-04-20

1.571 piloter och 3.134 kabinanställda berörs när Norwegians pilot- och kabinbolag i Sverige och Danmark ansöker om konkurs. Beslutet påverkar även pilot- och kabinanställda som är verksamma i Málaga. Däremot så påverkas inte hantering, underhåll och tjänster. Det uppger den spanska affärstidningen Expansión.

- Det här är den värsta krisen någonsin för flygbranschen. Vi har gjort allt vi kan för att undvika att detta sker med våra dotterbolag, då vi har begärt statligt stöd av både Sverige och Danmark, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram vid en presskonferens på måndagseftermiddagen.

- Vi vill bli behandlade på samma sätt som SAS. Och vi har bett Sverige om stöd, men ingenting händer. Det tar för lång tid. Därför måste vi ta detta beslut.

- Jag är övertygad om att piloter och kabinpersonal kommer att återanställas i framtiden. Det har varit ett mycket tungt beslut och jag beklagar djupt de konsekvenser detta får för de som berörs. Vi arbetar dygnet runt för att ta oss igenom den här krisen och för att komma tillbaka i luften igen, som ett starkare och bättre Norwegian än någonsin.

Norwegians kris har förvärrats och nu försätter bolaget fyra dotterbolag i konkurs. Det är Norwegian Pilot Services Sweden AB, Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS och Norwegian Air Resources Denmark LH ApS.

I Spanien är piloter och kabinpersonal anställda vid Norwegian Air Resources Spain som kontrolleras till 51 procent av Norwegian. De övriga 49 procent ägs av OSM Aviation. Dessa är baserade i Málaga och påverkas av konkursen.

Tidningen Expansión skriver att även markpersonalen inom underhåll och övriga tjänster också kommer att drabbas de närmaste dagarna.

Med dagens besked berörs 1.571 piloter, 3.134 kabinanställda, totalt 4.705 personer.

Däremot berörs inte 700 piloter och 1.300 kabinanställda i Norge, Frankrike och Italien.
- Vi begränsar vår kärnverksamhet i nuläget till Norden. När allt sedan lättar ska vi kunna öppna upp steg för steg. Det gäller även kostnaderna som måste öppnas steg för steg.

- När vi inte kan flyga passagerare på grund av coronakrisen så kan vi inte fortsätta. När väl situationen förbättras och folk vill börja flyga igen kan vi öppna upp igen. Hela apparaten måste fungera annars kan vi inte fungera. Det är steg för steg som måste tas, sa Norwegians koncernchef Jacob Schram vid en presskonferens.

Läs tidigare krönika från mars 2019: Spanien just nu – utan flyget ingen Solkust
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255