Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-04-14

”Skönt att höra byggjobbare idag, känns som ljuset i tunneln”

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-04-14

Byggjobbare, trädgårdsarbetare och de som arbetar med hushållsnära tjänster som städning återvände under gårdagen till sina arbeten efter en 15 dagar långt stopp. I provinsen Málaga var det cirka 50.000 personer inom byggsektorn som gick till jobbet igen.

- Skönt att höra byggjobbare idag, känns som ljuset i tunneln, säger en svensk bosatt i Torreblanca i Fuengirola i en skriftlig kommentar till Svenska Magasinet.

En majoritet av de som arbetar inom byggsektorn med offentliga uppdrag återvände också förutom de som tidigare permitterats.

Så gott som alla företag inom byggsektorn startar upp igen, även om inte alla anställda sätts i arbete från dag ett. Det är svårt att gå från noll till hundra på en dag, säger Violeta Aragón i byggherrarnas sammanslutning ACP (Asociación de Constructores y Promotores).

Extra försiktighetsåtgärder är införda och en guide med rekommenderade förebyggande åtgärder inom byggarbeten följer hälsodepartementets riktlinjer.

Några av de stora projekt som startat upp igen är Málagas tunnelbana, tillfarten till Plaza Mayor och hotellprojekt i Málaga som Moneo och La Equitativa mitt i centrum. Även byggen av bostadsområden och kommit igång igen.

Även så kallade call centers kan starta upp igen även om många har varit igång under det 15 dagar långa stoppet genom att personalen har arbetat hemifrån.

Hushållstjänster var bland de aktiviteter som under det 15 dagar långa stoppet inte ansågs som nödvändiga. Dessa är också nu igång.

I provinsen Málaga finns mer än 11.000 personer där 95 procent är kvinnor som arbetar inom hushållsnära tjänster. Det är en sektor som beräknas sysselsätta många fler då det finns en stor svart sektorn.

Regeringen har tidigare godkänt en subvention för denna grupp som är en av de mest sårbara på arbetsmarknaden. Stödet beviljas till de som var registrerade inom hushållsnära tjänster före den 14 mars och som tvingades till ett 15 dagar långt stopp i och med den utvidgade karantänen och utegångsförbudet för vissa yrkesgrupper.

Även verksamheten vid fritidshamnarna kom igång under gårdagen. Det gäller underhåll av båtar och andra verksamheter inom varven. Det meddelar Asociación de Puertos Deportivos y Turísticos Marinas de Andalucía i ett pressmeddelande på tisdagen.

Nationellt nödläge gäller i Spanien officiellt fram till den 26 april.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255