Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-04-09

Rengör hundens tassar för att minimera risken för corona

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-04-09

Veterinärer uppmanar hundägare att vara noga med att tvätta tassarna efter att de rastat sitt sällskapsdjur. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att coronaviruset överförs från djur till människor kan hundens trampdynor genom kontakt med utemiljö under en promenad dra med sig viruset.

Veterinärkollegiet i Málaga (Colegio Oficial de Veterinarios de Málaga) betonar det som Santiago Vega, vid veterinärfakulteten vid Valencias universitet tidigare har sagt att husdjur överför inte coronaviruset till människor och inte heller tvärtom.

Det som kan hända är att hunden får med sig coronaviruset under den korta promenaden från gatan. Via tassarnas trampdynor kan viruset överföras in i bostaden.

Därför rekommenderar veterinärer som en extra försiktighetsåtgärd att hundens tassar, ben och svansen, det vill säga kroppsdelar som har varit i mer kontakt med gata och utemiljön tvättas med tvål och vatten.

Dessutom ska du alltid tvätta händerna efter att du har varit kontakt med hunden och absolut inte fingra i ögonen, näsan eller munnen på dig själv. Extra känsliga personer som befinner sig i riskgrupper bör minska närkontakten med djur under promenaden.

Under det nationella nödläget har det skett förändringar i veterinärklinikernas öppettider. Även om de fortfarande är öppna är det bara akut ärenden eller djur med kroniska sjukdomar som tas om hand.

På veterinärkollegiets webbplats kan du hämta ned ett formulär som ger dig behörighet att lämna huset vid besök hos veterinär.

Djurskyddsföreningen Protectora de Animales i Málaga betonar att allmänheten dock inte ska känna oro i onödan utan att det handlar om en extra försiktighetsåtgärd med att tvätta hunden efter en kort promenad.

Djurskyddsorganisationer skyddar för närvarande cirka 740 hundar och 300 katter. Endast två övergivna hundar har rapporterats som misstänks tillhöra personer som är smittade och vårdas.

Cirka 40 utländska hundägare har fått certifikat att resa med sin hund när väl flygtrafiken återupptas.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255