Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-23

Bilfärd till flygplatsen särskild anledning

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-23

Det är mycket frågor kring resa till flygplatsen och vad som gäller. Först och främst innebär de spanska karantänreglerna att man inte får resa fler än en person i bil. Svenskar och personer med hemvist i Sverige har fortfarande rätt att ta sig till spanska flygplatser för hemresa. Observera dock att lokala transporter som buss, metro, taxi och tåg väsentligt har reducerat sin service.

Men så finns det vissa undantag som räknas som särskild anledning. En sådan är bilfärd till flygplatsen för hemresa.

Enligt den information Sveriges ambassad i Madrid har fått ska familjer kunna resa tillsammans i en bil till flygplatsen. Det räknas som särskild anledning. Men om ni är flera vuxna kan det vara bra att söka andra alternativ.

I taxi får enbart en person resa förutom vid undantagsfall med minderåriga eller personer som behöver assistans.

Nationellt nödläge gäller i Spanien fram till den 11 april med anledning av spridningen av Covid-19. Det innebär bland annat att rätten att röra sig ute har begränsats i hela landet. Polis och militär har fått utökade befogenheter och kan ge böter till den som går ut utan giltig anledning.

Förlängningen av nödläget kan komma att påverka inplanerade flyg efter och kring det ursprungliga slutdatumet för nödläget. Viktigt därför att ha löpande kontakt med flygbolagen om vad som gäller för deras respektive flyg.

Här hittar du aktuella frågor och svar gällande coronaviruset i Spanien som ambassaden tagit fram utifrån rådande läge. Du kan också följa Sveriges ambassad i Madrid på twitter.

Under måndagen har det varit ett stort tryck på Sveriges ambassads telefonlinje och de svarar på frågor konstant. Du kan även maila din fråga till: [email protected] där de svarar löpande.

Gränskontroller vid Spaniens landgränser infördes 17 mars och gäller tills vidare. Spanska medborgare, bosatta i Spanien samt de som korsar gränsen på grund av arbete eller som kan bevisa force majeure eller en akut behovssituation får resa in eller ut ur landet. Hemresa till Sverige anses normalt vara force majeure. Åtgärden påverkar inte godstransporter.

Reser du över gränsen till eller från Spanien för hemresa till Sverige kan du vid gränsen behöva uppvisa ett dokument som visar att du är bosatt i Sverige. Genom Skatteverket kan du beställa eller skriva ut ett personbevis där din folkbokföring i Sverige framgår: Skatteverkets information om personbevis.

Svenska Magasinet har under helgen skickat ut över 30 tweets eller retweets om viktiga frågor och upplysningar om var det finns flygbiljetter till Sverige exempelvis. All information hittar du på @SvenskaMagasine
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255