Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-18

Kung Felipe VI håller tal klockan 21 – ställer in resa till USA

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-18

Spaniens kung Felipe VI kommer på onsdagskvällen klockan 21 att hålla ett tal till nationen som sänds i samtliga tv-kanaler. Det meddelar hovet Zarzuela. Tidigare under dagen träffar den spanske monarken regeringschefen Pedro Sánchez och den kriskommitté som kommit till efter coronavirusets utbrott.

Kungens tal äger rum efter att han mött Pedro Sánchez och de fyra ministrar som ingår i kommittén som hanterar pandemin. Han blir här informerad om de viktigaste åtgärder som vidtagits för att förhindra smittspridning av viruset.

Senaste gången kungen höll ett tal till nationen, bortsett från det traditionella jultalet (bilden) som hålls varje år den 24 december, var den 3 oktober 2017 efter den olagliga folkomröstningen i Katalonien. Kungen manade den gången om ”lugn, förtroende och hopp”.

På onsdagen kom beskedet att det spanska kungaparet ställer i den resa som var planerad till USA där de var inbjudna av president Donald Trump till Vita Huset den 21 april.

”USA kommer att fortsätta att samarbeta med Spanien och resten av sina europeiska partners för att minimera effekterna av Covid 19-pandemin” säger Vita Huset i ett uttalande.

Sveriges kung Carl XVI Gustaf höll tidigare under onsdagen ett tal till svenskarna då regeringen hade kallat till en extra informationskonselj på Kungliga slottet.

Kungen talade om att viruset har försatt Sverige i en ansträngd situation där många är oroliga för sin hälsa, för sina anhöriga, för sin försörjning.
- Vi är i ett läge som kräver ansvarstagande för oss själva och andra, en möjlighet att ta fram det bästa hos oss, som land och som medmänniskor.

- Vi har alla ett eget ansvar att undvika att medverka till smittspridningen, eller att själv bli smittad. Vi behöver lyssna till de råd som våra sakkunniga myndigheter ger. Undvik möten som eventuellt var planerade. Det gäller speciellt för äldre och för andra personer som av olika skäl löper större risk att bli svårt sjuka om de smittas, sa kung Carl Gustaf som gav följande uppmaning på slutet:

- Nu behöver vi alla i Sverige, du och jag, göra allt vi kan för att hjälpas åt. Det är i vår förmåga att ta ansvar gemensamt som vår styrka visas. Varje gång detta sker, varje gång vi väljer att visa hänsyn och empati, bidrar vi till att upprätthålla det bästa med Sverige, för Sveriges väl.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255