Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-17

Sjukvården i Spanien växlar upp

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-17

Det vidtas kraftiga åtgärder för att den spanska sjukvården skall klara en kraftig ökning av antalet inkommande coronasmittade patienter.

Alla privata vårdgivare ställs nu under de regionala hälsovårdande myndigheternas kontroll, detta innebär i praktiken att alla privatsjukhus nu står till den offentliga sjukvårdens förfogande. Detsamma gäller privata läkarmottagningar och privata ambulansföretag.

De som studerar sista året på sin läkar- eller sjuksköterskeutbildning tas i anspråk för arbete på sjukhusen. Pensionerade läkare och sjuksköterskor ombeds att återinträda i tjänst. Rotationer av medicinsk personal samt semestrar och ledighet har suspenderats.

Alla företag som producerar eller kan producera materiel för att ställa diagnoser, tillverka skyddsmasker eller skyddsglasögon fick i söndags 48 timmar på sig att inkomma med upplysningar till myndigheterna om vad de har eller kan bidraga med. Underlåtenhet att hörsamma detta innebär dryga böter.

Utöver detta har de regionala myndigheterna vidtagit de åtgärder de anser nödvändiga i sina respektive regioner. Jag har ingen möjlighet att gå igenom samtliga regioner, men detta gäller nu för Andalusien:

För att frigöra sängar på intensivvårdsavdelningarna så ställs alla planerade operationer in, förutom onkologiska (cancer) vilka utförs enligt plan. Förutom för cancerpatienter så skjuts alla revisionskonsultationer eller diagnostiska tester upp. Förstabesök, akutkonsultationer, akuta operationer som t.ex. kejsarsnitt, transplantationer och transfusioner skall dock fungera som vanligt.

För att minska på trycket på vårdcentralerna så behöver man nu inte besöka läkaren för att få sina läkemedelsrecept förlängda. Man kan sedan igår istället ringa 955 545 060 för detta. Inom de närmaste dagarna kommer man även att kunna göra det via appen ”Salud Responde”. Möjligheterna för telekonsultation och telemedicin utökas för att minimera besöken på vårdcentralerna.

Bildtext: Vårdcentralen i Coín (Málaga).
Artikel och bild Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255