Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-03-02

Alhambra i Granada har fått ett bättre biljettsystem

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-03-02

Att boka biljetter till det moriska palatset Alhambra har inte alltid varit så enkelt, men sedan igår finns det ett nytt biljettsystem, under de första åtta timmarna såldes 12.590 biljetter.

Det nya systemet kommer att användas parallellt med det gamla fram till den första maj. Det nya systemet gör att besökare lättare kan planera sina besök och därmed ge ett uppsving för hotellnäringen i Granada.

Det går nu att köpa biljetterna upp till tre månader i förväg och i framtiden skall det utökas så att man kan köpa biljetter för upp till ett år i förväg. Upp till 10 biljetter kan köpas samtidigt och de kan skrivas ut varsomhelst för att sedan skannas vid entrén, detta för att eliminera de nuvarande ibland långa köerna vid biljettkontoren.

Det nya systemet är normativa så det är nödvändigt att uppge identitet vid bokningen med nationellt id-kort (EU-medborgare) eller pass. Detta gör det möjligt för Alhambra att kontrollera bedrägerier genom att kontrollera besökarnas identitet.

För den som inte vill planera sitt besök månader i förväg så kommer det att gå att i mån av tillgång köpa biljetter samma dag, upp till två timmar före besöket.

Alhambra erbjuder sex olika typer av besök: General Alhambra Entré, Generalife och Alacazaba, Nasrid Palaces Night Visit, Generalife Night Visit, Alhambra Experience och Combined Visit.
Det enda besöket som inkluderar allt (Nasridpalatserna, Generalife-trädgårdarna, Alcazaba, etc.) är General Alhambra Entré.

Den normala entréavgiften för en dagbiljett är 14 € med en extra € 0,85 provision per biljett för att boka online. Den officiella webbplatsen är på spanska och engelska: www.tickets.alhambra-patronato.es

Nu i början är det stort tryck på webbplatsen, de har nått upp till 21.000 förfrågningar på 20 minuter så bered er på att det för närvarande kan ta några försök innan webbsidan laddas (i skrivande stund ligger webbplatsen nere för underhåll).

Bildtext: Alhambra de Granada i solnedgång, foto: Alejandro Mantecón-Guillén.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255