Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-26

Minst tio bekräftade fall av coronavirus

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-26

Hälsovårdsmyndigheterna i Spanien uppmanar bosatta i Spanien att inte resa till de coronovirusdrabbade områdena i norra Italien. Minst tio fall av coronaviruset covid 19 har konstaterats i Spanien varav nio är relaterade till utbrottet i Italien. Det rör sig bland annat om fyra fall på Teneriffa samt i Barcelona, Castellón och två fall i Madrid samt ett i Sevilla. Samtliga drabbade utom den i Sevilla har varit i Italien.

Det nionde fallet som blev bekräftat vid middagstid på onsdagen gäller en 22-årig yngling i Katalonien som nyligen besökt Italien. Det betyder att Katalonien har fått sitt andra fall.

Det första fallet med coronavirus har konstaterats i Andalusien. Regionalpresidenten Juanma Moreno sa i tv-programmet Desayunos de TVE i morse att nio personer hålls under observation som en säkerhetsåtgärd. På onsdagseftermiddagen kom det besked att en av dessa bär på viruset covid 19. Det är en 60-årig man som varken har varit i Kina eller Italien.

Fyra personer har också konstaterats bära på coronaviruset på Teneriffa. Det gäller den italienska läkaren och dennes hustru plus två andra personer från Italien som har rest i samma sällskap och som kom till Teneriffa den 17 februari. I nuläget är det 723 hotellgäster som hålls i karantän på hotell H10 Costa Adeje Palace. Majoriteten kommer att hållas kvar på hotellet under två veckor. 

Hälsovårdsmyndigheten i Spanien har under onsdagen höjt risknivån för spridning av coronaviruset till måttlig. Det meddelade Fernando Simón, direktör vid myndigheten, i samband med en presskonferens. Han sa också att nio fall i Spanien är importerade, det vill säga kommer utifrån till Teneriffa, Katalonien, Valencia och Madrid.

Fernando Simón vill också lugna befolkningen och säger att myndigheterna i Spanien har situationen under kontroll, och tillägger att det inte är tvunget att bära munskydd.

Den spanske journalisten Lorenzo Milá Mencos, på plats i Italien, får mycket beröm för sina rapporter i spansk tv 1 på Telediarios där han inte överdramatiserar coronaviruset då det handlar om en ny typ av influensa. För närvarande har vi inget vaccin, men i slutändan är det en typ av influensa, säger han.

Milá påpekar att coronaviruset precis som den vanliga influensan riskerar att drabba personer med nedsatt motståndskraft. Han betonar att den har en låg dödlighet, lägre än den vanliga influensan, cirka 2 procent.

Krisen med coronavirus drabbar ca 200 företag i Málaga som gör affärer med Kina. Det gäller inte minst den lokala köttindustrin. "När Kina nyser, får hela världen förkylning". Ja, vi känner igen frasen. Ifjol exporterades det för 134 miljoner euro från Málaga.

Dagstidningen Diario SUR skriver att Ericsson vid Málagas teknologiska park PTA (Parque Tecnológico de Andalucía) har låtit hela sin personalstyrka på 200 personer arbeta hemifrån efter att en anställd besökt företagets filial i Kroatien där en har testats positivt för coronaviruset.

Ericsson skickade ut en e-post till sina anställda och bad dem stanna hemma och jobba. De uppmanar också sina anställda att uppsöka läkare om de har hög feber och hosta.

Svenska Magasinet bevakar utvecklingen av coronovirusets utbrott regelbundet på sitt Twitterkonto med hänvisningar till den spanska hälsovårdsmyndigheten.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255