Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-25

Tusen turister varav minst två svenskar isolerade efter coronafall

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-25

Uppdatering: Tre nya fall i Spanien. Efter att en 69-årig italiensk läkare och dennes hustru konstaterats bära på coronaviruset har tusen hotellgäster däribland minst två svenskar isolerats på hotell H10 Costa Adeje Palace i Adeje kommun på södra Teneriffa. Paret kommer från Lombardiet i Italien och har tillbringat en veckas semester på hotellanläggningen, och har testats positiv för coronaviruset covid-19 och vårdas i på sjukhuset Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria i Santa Cruz. Det bekräftar källor vid den regionalregeringen på Kanarieöarna.

Dagstidningen Diario de Avisos skriver att hälsovårdsmyndigheterna tar detta på största allvar och följer det handlingsprotokoll som den nationella hälsovården har upprättat i samband med fall av coronavirus. Det betyder att ingen får lämna hotellet i dagsläget och polis har spärrat av området.

Hotell H10 Costa Adeje Palace är ett fyrstjärnigt hotell på sju våningar och med 467 rum som byggdes 1999. Det ligger precis vid havet och stranden La Enramada.

Den italienska mannen började känna sig dålig och valde att uppsöka kliniken Quirón på södra Teneriffa. Han har testats positivt för coronaviruset covid-19 skriver den spanska hälsovårdsmyndigheten Salud Pública på Twitter. Därefter har även hustrun testats positivt.

Researangören Tui uppger för SVT att de sålt hotellbiljetter till två svenskar. Det är oklart om de befinner sig på hotellet. NRK har tidigare rapporterat att 15 nordiska medborgare ska befinna sig på hotellet - utan att uppge nationalitet. Uppgifterna går något i sär då det även har framkommit uppgifter om att tre svenskar befinner sig på hotellet. Finska medier uppger att upp till 20 finländare bor på hotellet.

Sveriges ambassad i Spanien skriver på Twitter:
"I samband med ett upptäckt fall av Coronavirus på Teneriffa söker ambassaden mer information från lokala myndigheter. Ambassaden följer noga utvecklingen och uppmanar svenskar att följa lokala myndigheters anvisningar och händelseutvecklingen genom media".

Ladda gärna ner appen UD Resklar för att ta del av ambassadens reseinformation som uppdateras regelbundet.
Ambassaden uppmanar även svenska resenärer att anmäla sig Svensklistan.

På tisdagen kom det besked om ännu ett coronafall i Spanien och det första på spanska fastlandet. Det skulle i så fall vara det femte i Spanien och gäller en person i Katalonien enligt de regionala hälsovårdsmyndigheterna i Barcelona. Det är en 36-årig kvinna ursprungligen från Italien och resident i Barcelona som nyligen har besökt norra delen av Italien.

Kanarieöarna har haft två fall. Samtliga fem som testats positivt i Spanien har varit utlänningar. De två första fallen på La Gomera och Mallorca som gäller en tysk respektive brittisk medborgare har tillfrisknat.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255