Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-24

Tusentals fast på flygplatser

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-24

Omkring 4.000 resenärer har varit tvungna att tillbringa den senaste natten på flygplatsen på Gran Canaria. Det är svårt att hitta lediga rum på ön eftersom det är karnevalstider då ön har extra många besökare. Under måndagen då den populära Drag Queen-galan skulle hållas i parken Santa Catalina i Las Palmas, kom det uppgifter om att evenemanget har skjutits på tills fredag.

1.066 operationer var planerade på Gandoflygplatsen på måndagen men fram till middagstid hade 20 blivit inställda. Tre flygplatser på Kanarieöarna var stängda vid middagstid på måndagen. Det var La Palma, La Gomera och El Hierro. Senare på måndagen öppnade dessa. På Teneriffa Södra och Gandoflygplatsen på Gran Canaria har det varit kaos. Cirka 2.500 resenärer övernattade på Teneriffa Södra. På Gran Canaria var det 4.000.

När Svenska Magasinet hade kontakt med Gandoflygplatsen vid 14-tiden så var den öppen. Den spanska flygplatsoperatören Aena kommer med regelbunden information på deras konto på Twitter. Det gör även flygkontrollmyndigheten Enaire. Svenska Magasinet kommer med fortlöpande information på sitt Twitterkonto.

Flygplatsen på Gran Canaria stängdes i lördags sedan en sandstorm, en så kallad calima, lamslagit flygtrafiken. Den öppnade en kort stund på söndagen, innan den tvingades stänga igen. SAS har i nuläget sex plan på flygplatsen på Gran Canaria, det uppger NRK. Planen måste gås igenom innan de får lyfta.

Det är inte bara sandstormen över Kanarieöarna som ställer till problem. På grund av oväder över de brittiska öarna har bolaget Jet2 ställt in flera flyg vilket drabbar brittiska resenärer. Dagstidningen El Mundo skriver att mellan 12.000 till 14.000 resenärer är drabbade i dagsläget.

Samtidigt fortsätter branden att härja vid Tasarte (Gran Canaria) på ett tusen hektar stort område. Det kraftiga vinden har gjort att brandbekämpningen inte har kunnat gå upp med helikoptrar för att bekämpa elden. Två brandbekämpningsflyg används i dagsläget. Nyhetsbyrån EFE uppger att branden ännu inte är under kontroll. Branden har även kommit att påverka naturparken Integral de Inagua.

Bildtext: Samtliga avgångar med SAS på måndagen blev inställda igen. Hundratals svenskar hoppas kunna komma hem på tisdagen. (Foto: Björn Häggmark)
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255