Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-02-20

Underjordisk cigarettfabrik avslöjad – sex arbetare höll på att kvävas till döds

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-02-20

Det beskrivs som en bunker, fyra meter under en container vid ett häststall i det lilla idylliska samhället Monda med 2.500 invånare. Ingen kunde se eller höra något misstänkt. Guardia Civil har avslöjat en underjordisk cigarettfabrik som producerade 3.500 cigaretter i timmen.

Av Ola Josefsson

Den hemliga cigarettfabriken under jord beskrivs idag som något unikt i Europa. Ett dieselaggregat gjorde att fabriken fick syre utifrån. Här levde sex arbetare från Ukraina under omänskliga förhållanden.

När Guardia Civil kom till anläggningen kunde de varken se eller höra något. När den misstänkte huvudmannen för verksamheten greps höll samtidigt sex personer som arbetade i bunkern att avlida på grund av syrebrist efter att dieselaggregatet slutat fungera.

Bunkern var ljudisolerad och vid tillfället försökte de sex personerna ta sig ut. De bankade och slog för att föra oväsen och för att bli upptäckta. Men ingen hörde deras rop på hjälp.

Gendarmer ur Guardia Civil hade fattat misstankar mot mannen. Efter sexton timmars sökande lyckades de hitta ingången till bunkern genom att flytta en container med hjälp av en gaffeltruck.

Det räddade livet på de sex arbetarna där samtliga är medborgare från Ukraina. De levde i bunkern under vidriga sanitära förhållanden, enligt pressmeddelandet från Guardia Civil. De var inlåsta och övergivna eftersom deras chef hade gripits på morgonen samma dag.

Tillslaget går under namnet ”Hannibal” och totalt har 20 personer gripits och 13 husrannsakningar har utförts. 153.000 cigarettpaket klara för försäljning har beslagtagits plus 17.600 kilo tobak, 20 kilo hasch och 144 kilo marijuana.

Ligan bestod av främst brittiska medborgare däribland en 30-åring som var på flykt från ett fängelsestraff i Storbritannien. En annan av de gripna är en medborgare från Litauen som i sitt hemland är misstänkt för smuggling sedan tidigare.

Ärendet ligger vid domstolen i Coín. När häktningsförhandlingar nyligen hölls beslutade åklagaren att 12 av de 20 gripna skulle häktas.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255