Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-01-22

Polis utreder svensk misstänkt för trippelmord

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-01-22

Uppdaterad. Journalisten David Caminada, 52, som arbetade vid Barcelona kommun, har avlidit efter att i måndags knivhuggits av den svenske 28-åring som greps samma dag. Caminada var professor i journalistik vid Universitat Pompeu Fabra.

Den katalanska regionpolisen Los Mossos d’Esquadra tvivlar inte på att den 28-årig svensk som greps i Barcelona i måndags ligger bakom de tre mord som inträffade mellan klockan 15 och 17 på bara en kilometers omkrets. Den katalanska polisen har kontaktat den svenska polisen och det svenska generalkonsulatet i Barcelona för att ta få mer information om mannen finns med i Belastningsregistret eller lider av någon psykisk störning.

Mannen är inte känd hos spansk polis sedan tidigare. Tidningen El País skriver att polisen letar efter en familjemedlem till svensken som skulle kunna klargöra detaljer kring dennes liv i Barcelona.

Den regionala polisen har inte hittat något som tyder på att svensken med initialerna JMB var bosatt i Barcelona eller hade familj eller vänner i staden. Svensken sa osammanhängande saker på sjukhuset där han blev inlagd efter gripandet. Enligt UD:s presstjänst ska svensken vara i 30-årsåldern och hemmahörande i Svealand, skriver Expressen.

Enligt uppgifter i Upsala Nya Tidning ska mannen tidigare varit bosatt i Uppsala.

Vid tidpunkten för gripandet var den unge mannen mycket upprörd även om hans tillstånd inte orsakades av droger, enligt poliskällor.

Den 28-årige svensken som är 1,80 cm lång misstänks för att i måndags dödat en man och en kvinna i två olika sammanhang i stadsdelen Ciutat Vella i Barcelona. Som Svenska Magasinet berättade igår ska räddningstjänsten påträffat en död man med en plastpåse över huvudet i samband med en anlagd lägenhetsbrand. En man sågs hoppa från lägenhetens balkong och ner på gatan i samband med branden och ska ha likheter med den svenske 29-åringen.

Ett kort stund senare hittades en kvinna död på calle del Arc de Sant Vicenç. Kvinnan hade mottagit ett kraftigt slag i huvudet. Senare knivhöggs en manlig kommunalarbetare svårt i bröstet och fördes till sjukhuset Hospital Clínic. Tillståndet var kritiskt och under onsdagen avled mannen uppger dagstidningen ABC.

Ögonvittnen observerade den svenske mannen som försökte fly från platsen i en taxi. Han greps senare av polisen. Vid gripandet bar svensken privata handlingar som tillhör den kvinna som hade fått ett kraftigt slag i huvudet strax innan, skriver dagstidningen La Vanguardia.

Tre händelser under bara några timmar i samma stadsdel. Enligt polisen knyts svensken ihop med samtliga händelser.

(Foto: Mossos d'Esquadra)

KLICKA OCH LÄS MER: Spanien just nu – ansvar och frihet
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255