Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-01-16

Två stora separata tillslag mot narkotikahandeln i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2020-01-16

19 gripna i en makrooperation mot narkotikahandel på Granadakusten i Almuñécar-området och ytterligare 5 gripna i Fuengirola på Costa del Sol.

Tillslaget på Granadakustenl utfördes av en elitstyrka inom Guardia Civil och får nog anses som den mest spektakulära insatsen som har gjorts i det området med en mycket stor polisiär närvaro. Det började redan för några månader sedan längre norr ut i Granadaprovinsen, då greps mer än femton personer av Nationalpolisen i den så kallade ”Operación Cake”. Dessa personer, varav vissa var minderåriga hörde samtliga till Los Mocos-klanen som är kända för handel med marijuana i området.

Därefter började Guardia Civils specialenhet nysta i detta varvid de hittade förgreningar till kusten. Den 15 januari slog de till och grep minst 19 personer inom ramen för operationen och det utesluts inte att fler gripanden kommer att göras. Samtliga gripna har överförts till Granada men de kommer att ställas inför rätta i Almuñécar eftersom det var i det området personerna greps.

Fuengirola:
Även här var det Guardia Civil som var i farten, de grep fem personer som tog in hasch via fritidshamnen. Den operationen gick under arbetsnamnet ” Operación Azariel”.

Här började operationen efter att ”Centro Operativo de Servicios (COS) de la Comandancia de Málaga” hade upptäckt en snabbgående båt som förde över buntar med hasch till en brittiskflaggad fritidsbåt. Då greps dess fyra besättningsmedlemmar och tre ton hasch samt 1.500 pund sterling i kontanter samt ett stort antal mobiltelefoner beslagtogs.

Efter dessa gripanden fortsatte undersökningarna och det verifierades att båten hörde hemma i marinan i Fuengirola. Där lossades drogerna för att senare överföras till Storbritannien, i hamnen upptäcktes två andra medlemmar av gruppen som ansvarade för ligans logistik, båda två var brittiska medborgare. En av dem togs när han körde en skåpbil med 4.595 blisterförpackningar på vardera 50 gram. Den sjätte medlemmen är för närvarande på fri fot men en arresteringsorder är utfärdad och han eftersöks.

Utredningen dirigeras av Instruktionsdomstol nummer 2 (Juzgado de Instrucción número 2) i Fuengirola och genomförs av Guardia Civils OCON-SUR. En enhet som arbetar med den organiserade brottsligheten och narkotikahandeln samt den regionala sjöfartsservicen från Guardia Civil i Málaga. De får också stöd från National Crime Agency (NCA) i Storbritannien.

Bildtext: Guardia Civil bordar fritidsbåten, foto: Guardia Civil.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255