Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-23

Utökad kameraövervakning i Marbella

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-23

I allt större utsträckning tar lokalpolisen hjälp av kameraövervakning i både avskräckande syfte men också för att på ett bättre sätt fastställa och avslöja kriminell verksamhet. I Marbella är den första fasen i ett helt nytt kameraövervakningscenter klar. Den andra fasen kommer att stå klar 2020 vilket betyder att Marbella kommer att ha ett av Europa tio främsta övervakningssystem när det gäller den teknologi som används.

Den personliga säkerheten prioriteras högt av spanska myndigheter. Det är också en demokratisk rättighet att både män och kvinnor ska kunna röra sig säkert på gator och torg oavsett vilken tid på dygnet.

Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz besökte i förra veckan det nya övervakningskontor som upprättats och som ligger under lokalpolisens område. Det är en investering på 420.000 euro skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Ett GPS-system som är kopplat till samtliga 45 lokalpolisbilar gör att polisen ska vara snabbt på plats i händelse av brott. Via skärmar kan lokalpolisen övervaka stora delar av kommunen. I övervakningsrummet som fungerar 24 timmar om dygnet med sex lokalpoliser ständigt på plats finns högupplösta stora skärmar.

-Med detta kontrollrum så har vi kommit i mål med ett viktigt projekt och stort behov. Ett projekt med ett utbyggt nätverk av övervakningskameror inleddes 2005, säger Marbellas lokalpolischef Javier Martín.

I nuläget finns 85 kameror på platser som fritidshamnarna Puerto Banús och Puerto Deportivo Virgen del Carmen samt vid köpcentren La Cañada och Elviria.

Under 2020 inleds den andra fasen med att montera upp ytterligare 85 kameror på platser som Gamla stan, Casco Antiguo, från avenida Ricardo Soriano till avenida Ramón y Cajal, Paseo de la Alameda, avenida del Mar och calle Miguel Cano samt på Plaza de la Iglesia i San Pedro Alcántara plus avenida Marqués del Duero, avenida del Mediterráneo, Paseo Marítimo och Plaza de la Libertad.

Även antalet lokalpoliser ökar. Hittills 2019 har 19 nya tillkommit och nästa år väntar ytterligare 33 nya anställningar.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255