Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-20

Det goda livet på spanska Solkusten med SPF

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-20

SPF Solkusten vill önska alla en god jul och gott nytt år. Föreningen som visar ”det goda livet” i Spanien från den ljusa sidan. Sedan två års tid är jag ordförande i SPF Solkusten. Att vi kallar oss så är ingen tillfällighet. Och för oss, ca 270 medlemmar, och många andra är det verkligen det ”goda livet ” här, säger ordförande John Arne Nyrell.

Av Ola Josefsson

Svenska Magasinet har tidigare berättat om Sveriges Pensionärsförening, SPF:s lokalavdelning Solkusten, som den 8 februari firar 37 år. Föreningen bildades nämligen den 8 februari 1983.

John Arne Nyrell har precis som många andra reagerat på dokumentär ”Det goda livet - på spanska Solkusten” som nyligen visades på Sveriges Television.
- Jag har ännu inte mött varken uteliggare eller missbrukare i vår förening, men de är välkomna om de kontaktar oss. Vi har våra bussutflykter och luncher.

- Antingen man gillar golf, boule, vandring eller något annat så hänger vi inte på krogen och dricker dagarna i ända. Vi är alla människor med olika bakgrunder som efter långt och avslutat arbetsliv har vågat ta språnget hit till Solkusten.

John Arne Nyrell berättar att medlemmarna stortrivs och gör sitt bästa för att integrera sig i det fina landet Spanien.
- Vi känner absolut inte igen oss i dokumentären ”det goda livet ”. Som medlemmar i SPF är vi är det ”goda livet på kusten”

Mängder av svenskar som är bosatta på kusten eller besöker platsen som vintergäster eller kortare tid har hört av sig till Svenska Magasinet via telefonsamtal och e-post de senaste veckorna efter dokumentären på SvT

Varför har så många tagit illa vid sig efter att ha sett den?
- För att den är så fruktansvärt snedvriden. Man misstänker att det är försök på att misstänkliggöra oss som bor här. Kanske någon form av svensk avundsjuka. Kan inte finna annan förklaring, säger John Arne Nyrell, ordförande vid SPF Solkusten.

På torsdagskvällen sändes ytterligare en dokumentär på SvT, denna gång om Sverigefinländare som övervintrar på en camping strax utanför Fuengirola. (Du kan se den genom att KLICKA HÄR).
- Vilket fint program det var. Så skulle ”det goda livet ”, varit så hade det bättre stämt med verkligheten, menar John Arne Nyrell.

Efter nyåret börjar en ny säsong för SPF Solkusten med medlemslunch den 16 januari och bussresor ”ut i det blå” den 30-31 januari för medlemmar. Det väntar årsmötet på restaurang SeaView 5 februari klockan 12.

Fotnot. När det gäller dokumentären ”Det goda livet - på spanska Solkusten” som nyligen visades på SvT har den blivit anmäld till Myndigheten för press, radio och tv. Ärendet är under behandling.

(Arkivbild)
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255