Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-12-18

Hotellen i Marbella verkar bli fullbelagda i jul

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-12-18

Julperioden som sträcker sig från julafton till trettondedagen verkar bli en succé för hotellnäringen i Marbella.

De hotellanläggningar som har kontaktats av ”La Opinión de Málaga” har svarat att de har i många fall redan full beläggning eller eller närmare 90 procent mellan julafton och trettonhelgen.

De förlitar sig till största delen på lojaliteten hos turister från övriga Spanien samt från Storbritannien som kommer för att fira jul och nyår.

Tio dagar före julafton hade Gran Hotel Guadalpín Banús redan ett bokningsläge på 50 procent, en siffra som "vi hoppas öka avsevärt de närmaste dagarna", säger dess direktör, Ramón Pons. Från 22 december till 6 januari räknar vi med att ha cirka 90 procent beläggning," tillägger han. Hotellet kännetecknas av att locka till sig en kosmopolitisk kundprofil och julsäsongen kommer inte att vara ett undantag. "Vi förväntar oss att ha en majoritet av spanska, brittiska och arabiska kunder, men vi kommer också att ha tyska, franska, nordiska och ryska kunder," förklarar direktören för anläggningen.

På hotellet Anantara Villa Padierna Palace, i Benahavís, är beläggningsutsikterna mycket höga jämfört med samma period för ett år sedan. ”I anläggningen hoppas vi kunna uppnå full beläggning runt 31 december, tack vare bland annat erbjudande om gastronomi och underhållning”, säger hotellets biträdande chef och chef för försäljning och marknadsföring, Eduardo Seisdedos. Vid årsskiftet, mottar hotellet vanligtvis par från de kallaste områdena i Spanien, utöver Storbritannien och andra länder i norra Europa. "De drar nytta av helgdagarna för att vila och njuta av det goda klimatet i området och attraktionerna i regionen," förklarar Seisdedos.

VD för Los Monteros hotell, Fernando Al-Farkh, påpekar att ”vid jul får vi alltid fullt, så prognosen är mycket optimistisk. Några dagar efter den 31 december har vi redan hundra procent beläggning, även om det fortfarande finns något utrymme för bokningar i sista minuten”, framhåller direktören för en anläggningen där huvudgästerna normalt är spanska och brittiska. ”Slutet av året är mer internationellt, i år kommer vi att ha gäster från Storbritannien, Irland, Schweiz och Tyskland, utöver de självklara spanska gästerna”, tillägger Al-Farkh.

Rocío Galán på hotell Gran Melià Don Pepe förväntar sig ”absolut fullt på nyårsafton i både rum och på middagar, hotellet besöks vid denna tid på året särskilt av spanska turister”.

Direktören för hotellet Don Carlos, Javier Mendizábal, säger att "utsikterna mycket positiva" med genomsnittlig beläggning cirka 80 procent från jul till trettonhelgen. På nyårsafton har vi den största efterfrågan då kommer vi att ha en speciell fest med tanke på våra 50 år som hotell.

Bildtext: Marbellabåge, foto: Max Pixel.
Artikel: Jonny Erixon.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255