Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-05

Pedro Sánchez tänker styra själv

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-11-05

Den som följde partiledardebatten i spansk tv på måndagskvällen kunde snabbt konstatera att alla är emot alla. Linjerna mellan partierna är rödare än någonsin. Partiledarna för de fem största partierna fick frågor om samarbete över gränserna, Katalonienkonflikten, ungdomsarbetslösheten och nödvändiga reformer. Ingenting nytt kom ut av debatten som höll på i 165 minuter.

Inga överraskningar presenterades. Ciudadanos Albert Rivera som befinner sig i ett utsatt läge med minskat väljarstöd försökte med både bilder, diagram, affischer och pressklipp.

Enligt mätningar är det cirka en tredjedel av väljarkåren som ännu inte har beslutat sig eller tänker stanna hemma på valdagen. Om dessa blev så mycket klokare återstår att se.

Socialistpartiet ser ut att vinna valet och bli största parti. Och partiledaren Pedro Sánchez upprepade sitt tidigare mål att han tänker styra själv utan inblandning från något annat parti. Han har hela tiden upprepat att det parti som är störst ska styra landet och övriga partier ska lägga ned sina röster.

Katalonienkonflikten som spanjorerna är trötta på blir en av valets stora frågor. Högerblocket med Pablo Casado, Albert Rivera och Santiago Abascal sparade inte på krutet under debatten och anklagade Sánchez för tvetydighet. Hans föregångare, José Luis Rodríguez Zapatero, var den som avskaffade illegalt utlyst val från brottsbalken 2005.

Valkampanjerna fortsätter fram till på fredag. Sedan väntar reflektionsdagen innan valurnorna öppnar söndag morgon.

De partier som enligt opinionsmätningar väntas gå starkt framåt är Partido Popular och ytterkantshögerpartiet VOX. Samtidigt backar Ciudadanos i flera mätningar. Någon upprepning av resultatet i regionalvalet i Andalusien där PP+Ciudadanos med stöd av VOX kunde bilda regering är i skrivande stund osäkert även om många högerpolitiker hoppas på det.

I vänsterblocket är linjerna ack så röda och Pedro Sánchez tänker inte släppa in någon i värmen i regeringskansliet Moncloa.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255