Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-09-13

Flera döda efter ovädret i östra och sydöstra Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-09-13

Så här långt har minst tre personer omkommit efter det att Spaniens medelhavskust har drabbats av det värsta regnvädret på över 100 år.

I torsdags var det ett syskonpar som omkom i vattenmassorna, en man och en kvinna, 61 och 51 år, vars bil drogs med av vattenmassorna i Fuente la Higuera utanför Caudete. I dag har ytterligare en person omkommit av ovädret som har drabbat regionerna Valencia, Alicante, Murcia och Almeria. Det rörde sig om en bil som fastnade i en översvämmad tunnel i Almeria, polisen lyckades rädda två men en tredje person drunknade.

En tornado drabbade Dénia (Alicante) då den gick in över land och gjorde stora skador. Den rev ner muren på en idrottshall, några av murstenarna flög iväg femtio meter. Träd rycktes upp med rötterna, bilar välte och en restaurang fick stora skador. En färja som stod på grund vid hamninloppet i Dénia blev också svårt skadad.

En hel räcka flygplan som skulle landa på flygplatsen Alicante-Elche blev omdirigerade till Valencia, ett blev omdirigerat till Madrid. Idag fredag är enligt uppgifter från spanska media flygplatserna i Almeria och Murcia stängda.

Regnet har enligt AEMET varit det kraftigaste som har registrerats sedan 1917. Ovädret fortsätter idag och rör på sig så att även fler regioner kommer att drabbas. Det är utfärdat röd varning för ovädret idag för regionerna: Valencia och Mallorca. Medan följande regioner har orange varning: Almería, Murcia, Ibiza och Formentera.

AEMET säger att den isolerade depressionen på höga luftlager som orsakade det kraftiga regnet förväntades påverka norra delar av Valencia, Ibiza, sydöstra Aragonien och Castilla-La Mancha och delar av östra Andalusien. Men de varnar för att små ändringar i utvecklingen på höga och låga luftlager också kan ge kraftiga regn även i andra regioner!

På Costa del Sol och flygplatsen i Málaga är det i nuläget lugnt och där har det inte varit och väntas heller inga kraftigare oväder, däremot är det utlovat regn i morgon lördag. Något som är efterlängtat av många efter sommarens torka.

Bildtext: Regn på Costa Blanca, foto: Enrique Domingo.
Artikel: Jonny Erixon

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255