Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-09-05

Kampanj för att bekämpa försäljning av förfalskade produkter

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-09-05

Kusten översvämmas av förfalskade produkter. Den som köper eller distribuerar piratkopior uppmuntrar till människohandel och penningtvätt då det är maffiaorganisationer som styr verksamheten. Nationalpolisen i Benalmádena och Torremolinos varnar för en ny metod, en så kallad ”modus operandi”.

Tidigare kunde förfalskade produkter och märkeskläder avslöjas innan de kom till försäljningsplatsen från ursprungslandet genom smuggling via land, till sjöss eller flyg. Numera blir produkterna märkta och får sin logga på slutdestinationen. Det säger polischefen i Benalmádena och Torremolinos, Francisco José Núñez (bilden).

Det är ett nytt tillvägagångssätt vilket gör det svårare för polis och säkerhetsstyrkor att avslöja importen av omärkta förfalskade produkter och märkeskläder. Produkterna märks upp med logga efter ankomsten till Spanien exempelvis.

Den senaste månaden gjorde nationalpolisen i Benalmádena tillslag mot ett tjugotal anläggningar med tusentals förfalskade produkter. Det är produkter som skulle säljas till konsumenter helt omedvetna om varans ursprung.

Myndigheterna och polisen vill göra allmänheten uppmärksamma på den växande marknaden av piratkopior. En kampanj presenterades under onsdagen som ska syfta till att få stopp på distributionen och försäljningen av piratvaror. Bakom kampanjen står Patent- och varumärkesmyndigheten på nationell nivå och en guide som berättar om förfalskade varor ska delas ut.

Näringslivsföreningen Asociación de Comerciantes y Empresarios i Benalmádena välkomnar kampanjen. Rosa González, president i föreningen, säger att den som distribuerar eller köper förfalskade produkter uppmuntrar till och göder ”människohandel och penningtvätt” utöver det faktum att verksamheten skadar både konsumenten, näringslivet och staten som går miste om intäkter.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255