Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-09-04

Blanca Fernández Ochoa har hittats död

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-09-04

Den spanska OS-medaljören i alpin skidåkning, Blanca Fernandez Ochoa, som rapporterades saknad för mer än en vecka sedan har hittats död i Sierra de Guadarrama norr om Madrid. Det bekräftades först genom nyhetsbyrån EFE.

Ett stort sökpådrag med hundratals frivilliga utöver gendarmer vid Guardia Civil, poliser och civilförsvaret har pågått de senaste dagarna.

På onsdagen hittades Blanca Fernández Ochoa, 56, död klockan 13.30 efter att en sökhund vid Servicio Cinológico hos Guardia Civil fått upp ett spår. Kvinnan hittades nära bergstoppen Peñota på 1.945 meters höjd i Sierra de Guadarrama på gränsen mellan Madridregionen och provinsen Segovia. Uppgifter till spanska medier gör gällande att hon har varit död i en vecka.

Området beskrivs som lätt terräng för att vandra.

Sökarbetet har varit koncentrerat till bergstoppen Peñota efter att en privatperson den 24 augusti sett kvinnan och att hennes färdriktning pekade på att hon skulle till bergstoppen.

Hon bar ryggsäck och ska ha gjort korstecknet och kysst den staty av sin bror Paquito som restes 2006 i byn Cercedilla där leden startar.

Området där kvinnan hittades död har spärrats av i skrivande stund. Personal från rättsmedicinska var på väg för att göra en undersökning av platsen. Det finns inga uppgifter på om kroppen blivit utsatt för våld eller inte.

Pico de la Peñota ligger cirka två timmars vandring från Las Dehesas de Cercedilla där kvinnans bil upptäcktes i söndags.

Familjemedlemmar till Fernández Ochoa säger att hon var mycket förtrogen och kände till området runt den alpina skidorten Navacerrada mycket väl. Hon tyckte om att vandra i bergen och brukade även sova under bar himmel på sommaren.

Blanca Fernandez Ochoa betraktas som en av Spaniens största kvinnliga idrottshjältar. I OS 1992 i Albertville, Frankrike, skrev hon historia med brons i slalom och blev den första spanska kvinna att vinna en vinter OS-medalj någonsin. Hon deltog i fyra vinter-OS mellan 1980 och 1992, vann fyra gånger i världscupen och hamnade på pallen 20 gånger.

Många sörjer Blanca Fernandez Ochoa idag.

Den spanska basketstjärnan Pau Gasol skriver på Twitter till bilden ovan:
”Detta leende kommer vi alltid att bära med i vårt minne. Mina kondoleanser till familj och vänner. Vila i fred Blanca”.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255