Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-08-22

Misstänkt för Esteponabranden frisläppt

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-08-22

Klockan 21.30 på onsdagskvällen meddelade den andalusiska brandbekämpningsmyndigheten Infoca att branden som startade i området Peñas Blancas norr om Estepona var helt under kontroll. Det skriver Infoca på Twitter. Ett 330 hektar stort område bestående av normal medelhavsterräng med tallar och korkekar av ett stort ekologiskt värde drabbades av eldens härjningar.

Redan vid sjutiden på onsdagsmorgonen stabiliserades branden för at vara under kontroll vid klockan 21.30. Då hade brandförsvaret arbetat med att få stopp på elden i över två dygn. Släckningsarbetet blev komplicerat på grund av den höga temperaturen och en kraftig vind som ändrade riktning för fara för brandmännens liv.

På onsdagens hölls häktningsförhandlingar när det gäller den man, en fransk medborgare resident i Estepona, som greps tidigare i veckan för oaktsamhet och allmänfarlig vårdslöshet.

Domaren i Estepona domstol beslutade att släppa mannen mot borgen. Han ska dock infinna sig i domstol när så behövs. Tidningen Diario SUR uppger att mannen kom ut från domstolen gråtande.

Domaren beslutade att släppa mannen eftersom det inte finns några tecken på att han har satt igång branden avsiktligt. Han förekommer inte i belastningsregistret och har hela tiden berättat sakligt hur branden startade.

Mannen och en 13-årig dotter hyr ett hus där branden startade. De ska ha tröttnat på ett getingbo nära huset som de försökte ta död på genom att hälla bensin och tända på varpå elden spred sig. Han har vid förhör betonat att det inte rör sig om bin.

Mannens försvarare säger till tidningen att hans klient är förkrossad över det som har inträffat. Mannen har vid flera tillfällen kollapsat.

Totalt har 23 flyg och helikoptrar deltagit i släckningsarbetet tillsammans med 170 brandmän på marken. Omkring två tusen personer evakuerades totalt och kunde senare återvända till sina bostäder i Forest Hill och Los Llanos de Las Alberdinas bland annat.

(Foto: Twitter @cpbmalaga)

På Twitter #IFEstepona

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255