Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-07-22

Fartyg kvarhållet i Spanien för luftförorening

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-07-22

Observanta lokalinnevånare i den sydspanska hamnen Algeciras larmade hamnmyndigheterna när de såg att ett containerfartyg släppte ut enorma mängder svart rök.

Fartyget var Maersk Sembawang, det är Singaporeflaggat och tillhör Maersk som är världens största containerrederi med en flotta på mer än 250 fartyg. Fartyget är byggt 2007 och har en kapacitet på 6.788 TEU (20-fots containrar).

Rederiet skyllde på problem med huvudmaskinen, hamnmyndigheterna förbjöd fartyget att fortsätta innan felet rättades till och de fick dessutom betala 20.000 euro i borgen för att möta eventuella ekonomiska påföljder för brott mot miljöbestämmelserna. Rederiet var mycket samarbetsvilligt och korrigerade problemet samt betalade borgenssumman direkt.

Enligt källor på hamnkontoret så är detta inte det enda tillfälle då ett fartyg har stoppats i hamnen i år och det har också hänt i flera andra spanska hamnar. Hamnmyndigheterna utför svavelkontroller på fartygen för att kontrollera att utsläppsreglerna följs. De uppmanar också allmänheten att ringa 112 och anmäla om de upptäcker någon som bryter mot miljölagstiftningen i bukten eller i sundet.

Miljöaktivister från Miljögruppen Agaden påpekar attföroreningarna från de stora fartyg som passerar Gibraltarsund och lägger till i Algecirasbukten” är mycket större än de som orsakas av trafiken på land. Eftersom ”de använder en tjockolja av låg kvalitet som avger mängder med små partiklar som inandas av besättningar och passagerare på fartygen samt av invånarna som bor runt hamnområdet”. Därför uppmanar de hamnmyndigheterna att kräva av fartygen som kommer in i bukten att använda renare bränsle för att minska den stora föroreningen i regionen. Dessutom efterlyser de mer personal och tekniska hjälpmedel för hamnkontoret i Algeciras.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255