Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-06-20

Midsommarvädret i Spanien och i Sverige 2019

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-06-20

Att fira midsommar är något som spanjorer och svenskar har gemensamt. Firandet är kanske lite olika, men festas görs det.

Midsommarafton här i Spanien är den gamla svenska dvs. 23 juni, ett datum som lever kvar även i Danmark och Norge. Sverige och Finland har ju som bekant flyttat midsommaraftonen till fredagen som infaller mellan 19 juni-25 juni. Det gjordes i Sverige 1953 och i Finland 1955. I år firas den svenska midsommaraftonen fredagen den 21 juni, så här i Spanien har vi i år förmånen att fira två midsommaraftnar med en vilodag emellan.


Midsommarafton i SpanienSpaniens stränder kommer under söndagskvällen den 23 juni att fyllas med tusentals brasor till firandet av San Juan. Traditionen handlar om att de som firar San Juan ska rena sig från onda andar genom eld och vatten. Det är en upplevelse att vara med och gå baklänges ut i vattnet kl 24.00, tillsammans med tusentals andra människor på stranden. Många tappar sedan upp havsvatten på flaska för att ta med hem och stänka i hörnen (heligt vatten). Den spanska midsommardagen är däremot inte någon helgdag i Spanien utan man förväntas gå mer eller mindre direkt från stranden till jobbet. Men i vissa kommuner är det en lokal helgdag.


Midsommarafton i SverigeAlla vill ju ha fint väder på midsommar, och om vi ser lite på väderkartorna så blir det som vanligt fint väder i nästan hela Spanien, det är bara längst i norr som det kan komma någon skur. Det fina vädret består för Spaniens del så långt som väderprognoserna når. För Sveriges del är det betydligt ostadigare, midsommarafton och midsommardagen ser däremot ut att bli fin åtminstone i södra Sverige, sedan blir det svalare och regnigare i hela landet (om prognoserna stämmer).
Men en bild säger ju mer än 1000 ord så jag låter vidstående bilder tala för sig själva (Klicka på bilderna så öppnar en större bild i nytt fönster).Publicerat av Jonny Erixon

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255